Förlovningsringar åt er Vigselring av platina.  Jag blev extra förtjust i hur materialet tar fram färgen hos den tealblå safireen!
Vigselring av platina. Jag blev extra förtjust i hur materialet tar fram färgen hos den tealblå safireen!

Många val när man gör sin egen förlovningsring!

Jag är utbildad guldsmed vilket ger mig ett tekniskt kunnande. Ovan på det har jag vad många guldsmeder saknar; en form och designutbildning. Det ger mig en utmärkt grund för att guida er genom alla beslut. Tillsammans tar vi fram unika förlovningsringar tillverkade åt er!

Maila mig på petronella.eriksson@lod.nu så startar vi processen!

Form. Vi kommer först att prata om vilken form era ringar ska ha. Mina vigselringar varierar från det klassiska till det organiska och asymmetriska, Några av dem ser ni nedan. Vill ni se fler exempel för att ha något att utgå i från kan ni följa DEN HÄR länken! Mina senaste ringar hittar du HÄR!

Material. Olika material har både olika färg och olika egenskaper. Vissa modeller fungerar därför bäst i vissa material. Läs mer om material HÄR.

Stenar. Det finns mycket annat än vita diamanter som är tillräckligt hårt för att klara dagligt slitage. Hos mig kan du se exempel på både naturligt bruna diamanter och industriellt färgade diamanter. Dessutom kan jag erbjuda i fina safirer i alla regnbågens färger! Speciellt stolt är jag över att erbjuda etiskt framtagna stenar med ursprungsmärkning.  Läs mer om stenar HÄR.

Fattningar. Förutom vilken sten du väljer tittar vi även på hur stenen sätts fast, fattas, i din ring. Mer om det kan du läsa i min blogg om du följer de här länkarna; RIVEN KANT , FADEN och ATT FATTA EN STEN

Yta. Är egentligen de minsta valet i processen. Ytan på en ring kommer vad du än väljer, om det inte är en väldigt grov yta, att förändras med tiden. Vilket ju inte utesluter att rätt yta på nya ringar ger dem rätt uttryck från början!

Pris och offert

Det vi behöver komma fram till för att jag ska kunna räkna fram ett pris åt er är form, material och storlek. De här uppgifterna gör att jag kan räkna ut materialåtgången och arbetstid. Sedan räknar jag ut priset för era unika ringar och skickar er en offert, som ni kan svara ja eller nej på. 

Några av mina ringar ser ni nedan, men om ni följer DEN HÄR LÄNKEN hittar ni många fler.