Förlovningsringar åt er Vigselring av platina.  Jag blev extra förtjust i hur materialet tar fram färgen hos den tealblå safireen!
Vigselring av platina. Jag blev extra förtjust i hur materialet tar fram färgen hos den tealblå safireen!

Varför ser mina ringar inte ut som andras?

Jag är utbildad guld och silversmed och har arbetet med ädelmetaller i 35 år nu. Det ger mig ett brett tekniskt kunnande. Ovan på det har jag vad många guldsmeder saknar; En form och designutbildning och ett levande konstnärskap att hämta innehåll och form ur.

Det ger mig en utmärkt grund för att guida er genom alla de beslut som en ringbeställning innebär. Det gör också att jag kunnat ta fram egna typmodeller för ringar som inte ser ut som det ni hittar hos andra. (Du hittar exempel HÄR!) Ofta utgår en beställning från någon av dessa och sedan gör vi justeringar i bredd, höjd, material och så vidare. Har ni en egen formidé så hjälper jag er gärna förverkliga den i stället. Det gör att ni får unika förlovningsringar anpassade efter vad ni gillar och hur ni vill använda er av dem!

Eftersom jag inte gör ringar efter färdiga mallar och dessutom måste kolla upp materialpriser för varje beställning behöver jag veta lite mer om vad ni vill ha innan jag ger er ett pris. Om ni berättar vilken form, material och storlek en ring ska ha så kan jag räkna fram ett ungefärligt pris. Justeringar av priset kan bli aktuella när vi blir mer klara över vad det är jag ska bygga!

Maila mig på petronella.eriksson@lod.nu så startar vi processen!

Hur går det till att beställa?

Ett första möte? Det bästa är att börja med att ses på Galleri LOD, Norra Agnegatan 40, Stockholm. Där finns materialprover, ringmått och exempel på ringmodeller som vi kan titta på tillsammans. Om vi inte kan ses på det viset, exempelvis för att ni inte bor i närheten, så kan vi ses via meet, prata i telefon och kommunicera via bilder i stället. Då kan jag också skicka er ett ringmått så att ni kan prova ut rätt storlek.

Att beräkna pris! Det vi behöver komma fram till för att jag ska kunna räkna fram ett pris åt er är form, material och storlek. De här uppgifterna gör att jag kan räkna ut materialåtgången och arbetstid. Sedan räknar jag ut priset för era unika ringar och skickar er en offert, som ni kan svara ja eller nej på.  Det kan också hända att vi gör justeringar i form eller material för att priset ska fungera för er. 

Under projektets gång. Oftast ses vi en minst gång under processen för att kolla att storleken på ringarna stämmer. Om vi inte kan ses skickar jag nästan alltid de halvfärdiga ringarna till er så att ni kan prova! Ofta passar jag då på att visa stenar om ni valt att använda det i någon eller några av era ringar. Jag har en del stenar i lager men kan också ta hem stenar till påseende för att ni ska kunna välja det ni vill ha!

Många val när man gör sin egen förlovningsring!

Det är en hel del saker vi kommer att behöva ta ställning till innan jag börjar bygga era ringar. här har jag försökt dela upp och klargöra vilka beslut som behövs.

Form. Vi kommer först att prata om vilken form era ringar ska ha. Mina vigselringar varierar från det klassiska till det organiska och asymmetriska, Några av dem ser ni nedan. Vill ni se fler exempel för att ha något att utgå i från kan ni följa DEN HÄR länken! Mina senaste ringar hittar du HÄR!

Material. Olika material har både olika färg och olika egenskaper. Vissa modeller fungerar därför bäst i vissa material. Läs mer om material HÄR.

Stenar. Det finns mycket annat än vita diamanter som är tillräckligt hårt för att klara dagligt slitage. Hos mig kan du se exempel på både naturligt bruna diamanter och industriellt färgade diamanter. Dessutom kan jag erbjuda i fina safirer i alla regnbågens färger! Speciellt stolt är jag över att erbjuda etiskt framtagna stenar med ursprungsmärkning.  Läs mer om stenar HÄR.

Fattningar. Förutom vilken sten du väljer tittar vi även på hur stenen sätts fast, fattas, i din ring. Mer om det kan du läsa i min blogg om du följer de här länkarna; RIVEN KANT , FADEN och ATT FATTA EN STEN

Yta. Är egentligen de minsta valet i processen. Ytan på en ring kommer vad du än väljer, om det inte är en väldigt grov yta, att förändras med tiden. Vilket ju inte utesluter att rätt yta på nya ringar ger dem rätt uttryck från början!

Några av mina ringar ser ni nedan, men om ni följer DEN HÄR LÄNKEN hittar ni många fler.