Ädelstenar för vigselringar – diamanter och safirer

Transparanta rosenslipade diamanter från den etiska gruvan Argyle i Australien. Ädelstenar för vigselringar - diamanter och safirer.
Transparanta rosenslipade diamanter från den etiska gruvan Argyle i Australien. För att visa hur de påverkas av underlaget ligger de på bleck av platina och 18k rödguld.

Ett lager av stenar lämpliga för vigsel- och förlovningsringar!

Jag har bestämt mig för att ha ett lager av hårda ädelstenar för vigselringar hemma – diamanter och safirer är de stenar som tål mest slitage i vardagen. Safirens rephårdhet på 9 moh och diamantens på 10 moh betyder att de är hårdare än i stort sett allting som de stöter på. Som jämförelse har härdat stål en rephårdhet på 7 moh. En hård ädelsten är viktigt för att din ring ska vara vacker år efter år!

Det här betyder inte att du behöver välja bort din älsklingsfärg! Vita briljantslipade diamanter och blå safirer vet de flesta hur de ser ut, men det finns så mycket mer. Safirer kommer i alla regnbågens färger i både ljusa och mörka toner. Rosenslipade diamanter kan vara opaka eller halvtransparanta, de glittrar bara på ytan och har milda, djupa toner av grönt, brunt, grått eller rosa.

Däremot kan det vara svårt att få tag i just det du vill ha när jag behöver det och därför har jag börjat samla på mig ett lager av det som är ovanligt och vackert. Dessutom är det bra att kunna visa de här stenarna för kunder som kommer in i galleriet!

För att läsa mer om hur du beställer en ring hos mig kan du följa DEN HÄR länken.

Opaka och semitransparanta rosenslipade diamanter

Fördelen med en rosenslipad diamant är att man kan sätta en stor, vacker sten i en låg, bekväm fattning. De stenar av den här sorten jag har hemma är opaka och halvtransparanta rosenslipade diamanter i olika toner från grönt till brunt. Men det finns även grå, svarta och roströda att få tag i! Däremot har jag ännu inte hittat den här sortens stenar där jag är trygg med spårbarheten och säkert kan tala om hur de utvunnits och slipats. Jag fortsätter att knuffa på tillverkare för att få tag i det!

Rosenslipade etiska diamanter från Argyle.

Diamanterna håller på att ta slut från gruvan i Argyle som är en av de bästa leverantörerna om man letar efter etiska stenar. Själva gruvan är redan stängd. Dessutom är de väldigt svåra att få dem att slipa rosenslipningar. Det gör de här stenarna unika i en klass för sig! Vill ni läsa mer om stenarnas ursprung så kommer de från ett företag som heter Inspira Diamonds och som du kan undersöka och läsa mer om HÄR!

Stenarna är så olika när man vände på dem. Den stora på 0,45 karat har mycket liv från undersidan! För att visa hur de påverkas av underlaget ligger stenarna på bleck av platina och 18k rödguld i några av bilderna. Även ytan på underlaget lyser igenom och kan slipas speglande blankt eller hållas matt. Jag har lagt med en bild av en ring med en antik, transparant, nästan vit diamant fattad i rött guld med ett bleck av matt platina under för att visa hur det kan se ut. De stenar jag har i lager är runda och går i toner från varmt brunt till milt brunrosa.

Etiska safirer i många färger

Safirer kan som sagt ha väldigt många färger. De etiska safirer jag kan erbjuda kommer från gruvor i Malawi. Här visar jag en bild på etiska safirer i en vinröd färg som kallas för konjak tillsammans med rosa och lavendelblått. På nästa bild syns en rad pastellfärgade skönheter. Även safirer kan så klart slipas i i många olika former och de kan vara både transparanta och opaka. Solrosringen är tillverkad av platina och rött guld med en etisk, gul, rosenslipad safir som centrum. Längst ner en bild på en favorit kombination, en etisk tealfärgad safir satt i en ring av platina.

Briljantslipade etiska diamanter

De mörka konjaksfärgade diamanterna håller på att ta slut från gruvan i Argyle. Men nu har jag ett litet lager åt mina kunder! Stenar från Argyle finns också i grått och vitt. De grå är fulla av små inneslutningar och gnistrar på ett särskilt sätt. Längst ner en verkligt unik vigselring i 18 karat rödguld med en 0,72 karat briljantslipad etisk diamant från Argylegruvan. Så här stora diamanter får ett ingraverat ID nummer på stenens rondist och ett eget ID kort!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.