En vår av fantastiska förlovnings ringar

Förlovnings och vigselring i extra rött 18k guld med en brun etisk diamant. En vår av fantastiska förlovnings ringar!
Förlovnings och vigselring i extra rött 18k guld med en brun etisk diamant.

Äntligen kan vi ha fest!

Det har märks på att fler människor velat ha vigsel eller förlovningsringar av mig denna vår än någonsin förut. Att få förtroendet att tillverka ringar som betyder så mycket för människor känns väldigt stort. Jag har fått pröva en massa nya former och material. Till några av ringarna unnade jag mig att testa att tillverka formerna i silver innan jag gav mig på de hårdare materialen. En vår av fantastiska förlovnings ringar helt enkelt!

Extrarött guld och bruna diamater

Det extra röd guldet varit populärt bland mina kunder den här våren. Kanske för att jag upptäckte hur otroligt vackert det tar fram de röda tonerna i de mörkt bruna, etisk diamanterna från Argyle jag köpte tidigt i våras? Att jag numera har ett litet lager av ädelstenar som passar till vigselringar gör att jag kan visa hur materialen påverkar varandra för mina kunder. Mer om ädelstenar HÄR!

Extrarött guld legeras av rent guld tillsammans med koppar, silver och en liten mängd zink. Det är samma metaller som man använder i legeringar som ger gult guld. I extrarött guld har kopparen övertaget och färgen på legeringen blir nästa kopparröd, men den är mycket mer hållbar och oxiderar inte i normal temperatur. Jag arbetar nästa uteslutande med 18k guld och det betyder att det 18/24 rent guld i legeringen. Mer om legeringar HÄR!

Nu är vitt guld är dyrare än platina!

Det här är en annan orsak till att jag fått arbeta i material jag inte haft möjlighet att lära känna förut. När jag var ung så var platina helt oöverkomligt dyrt. Nu är det billigare än 18k vitguld även om man tar med i beräkningen att det väger ungefär en halv gång mer per kubik. Det beror dels på att guldpriset ligger väldigt högt nu, men även på att paladium blivit riktigt dyrt. Paladium är en metall som är besläktad med platina och som används då man legerar guld för att få en vit legering, Mer om platina HÄR!

Det har varit väldigt roligt att få arbeta så mycket med platina. Dess ljusa gråvita färg passar så otroligt bra både med vita diamanter och till safirer. Jag blev extra förtjust i hur det tar fram färgen hos tealblå safirer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.