Vigselringar -återbruk och nytillverkning!

Vigselringar kan vara både återbruk och nytillverkning!

När jag skulle tillverka de här ringarna började jag med en ring i 22k guld som kunden hade med sig. Ringen i sig betydde mycket för henne men den hade inte rätt form. Jag arbetade om den och satte dit en fattning med en vit diamant som vi tog ur en annan av hennes ringar. På insidan av den färdiga ringen syns spår av den gamla gravyren och alla de gamla stämplarna sitter kvar! Till hennes man tillverkade jag en ny ring med samma form men med lite grövre proportioner. Hans ring gjorde jag i 18k guld i den färg på guld som kallas antingen Svenskt Rödguld eller mellanfärg och som jag verkligen älskar att arbeta med! Mer information om olika guld legeringar hittar du HÄR!

Vad lönar sig att återbruka?

Att bygga om en ring är, till skillnad från att smälta om guld, en genväg för mig som hantverkare. Det har begränsningar eftersom du inte kan öka mängden material, men gör att du både kan få med dig minnen och att priset på det färdiga resultatet sjunker. Att den här ringen var av 22k gjorde ju saken ännu smidigare, men även 18k går att forma om!

Från början var ringen rak, kantig och hade mer material på höjden och mindre bredd. Önskar att jag tagit en ”före” bild! Jag förminskade ringen så att jag kunde smida ut bredden och valsade den till en mjuk profil på LODs ringvals. Sedan kupade jag fram den böjda formen och tillverkade och satte på en fattning. Diamanten som satt i en annan ärvd ring tog Lisa på @gemartstockholm och satte i en fattning jag tillverkade och anslöt till ringskenan. Så var förvandlingen genomförd!

Om man inte har en sten själv så kan man köpa den av mig! Numera har jag ett lager av både diamter, som dessa i grått, brunt och vitt, och av safirer i alla tänkbara färger! Jag försöker se till att ha stenar som tagits fram på ett etiskt sätt utan att någon kommit till skada. De här diamterna är från Argyle gruvan, och är det allra säkraste kortet om man vill ha en sådan sten!
Om man inte har en sten själv så kan man köpa den av mig. Diamanter finns i fler färger än man tror, här två mörkt brunröda och en vit, och safirer finns i alla tänkbara färger. Jag försöker se till att ha stenar som tagits fram på ett etiskt sätt utan att någon kommit till skada. De här diamanterna är från Argyle gruvan, och är det allra säkraste kortet om man vill ha en sådan sten. Läs mer om stenar till ringar HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.