Förlovningsring i rödguld, organisk och elegant.

posted in: Nyheter | 2
Organisk förlovningsring i 18k rött guld med etisk vit diamant.
Organisk förlovningsring i 18k rött guld med etisk, vit diamant och en svängda skena som gör att ringen sitter extra bekvämt på fingret.

En av årets finaste beställningar

Som guldsmed får man ofta var med i de allra finaste delarna av andra människors liv. Att tillverka en förlovningsring tillsammans med dem som ska ha den är en sådan upplevelse. Den här ringen blev organisk och elegant, med en värme som speglar den som ska bära den. Den svängda skenan bidrar till det organiska uttrycket och gör också att ringen sitter extra bekvämt på fingret. Fattningen är en blomma som inte känns söt eller barnslig utan är ren och tydlig i formen. Den visar upp och ramar in den etiska vita diamanten i mitten och ger ringen rätt proportioner.

Jag blev så nöjd med den här ringen! Den är nyskapande och samtidigt så förankrad i mitt formspråk. Det nya med den är att jag har kombinerat att bygga en fattning med att sätta stenen med en riven kant. Vanligtvis använder jag tekniken med riven kant för att sätta stenar rakt ner i materialet och när jag bygger en fattning får den i stället en sarg eller klor som håller stenen. Men om man väljer en sten i rätt format, den här är lite över tre millimeter, så går teknikerna att förena. Resultat bli en ren, tydlig form utan något som stör varken stenen eller blombladen i fattningen. Nu när jag gjort det är det så självklart att det är så här man ska göra!

Vill ni läsa mer om hur man sänker en sten i materialet kan ni titta på den HÄR och den HÄR länken. och är ni nyfikna på fattningar av stenar har jag skrivit om det HÄR. Stenen är en etisk diamant från AA ädelstenar och guldet är återvunnet och affinerat av företaget NorskSvensktGuld.

2 Responses

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.