Vigselringar i titan, guld och etisk safir

Vigsel- eller förlovningsrings par i titan och svenskt rödguld med grön etisk safir .
Vigsel- eller förlovningsringspar i titan och svenskt rödguld med grön etisk safir från AA ädelstenar.

Ett fint vigselringspar i titan, guld och en etisk safir.

Det här är ett så fint exempel på att det är enkelt att få två ringar att hänga ihop trots att de är olika både i material, bredd och storlek. Den stora titanringen har fått bli både bredare och högre för att hålla samma känsla som den lilla ringen i svenskt rödguld. Formen på skenan och proportionerna gör att de känns som ett par!

Men det som gör hennes ring så speciell är färgen på den gröna safiren mot det röda guldet! Färg på stenar är rolig att jobba med, och när någon väljer en safir kan jag dessutom  hitta en etisk sten åt dem. Om man vill ha färg i sin vigsel- eller förlovningsring finns det många toner och färger att välja mellan! Allt från svart och rött till brunt, blått, grönt och gult i olika toner. Och det går bra även om man håller sig till diamanter och safirer som har en hårdhet över 9 Moh.

Färgade diamanter

När de gäller diamanter finns det färgade och naturliga stenar. De färgade behandlas i laboratorier, hur de gör får vi inte riktigt veta, men färgerna är lika beständiga som stenarna. De här stenarna kan jag bara få via de vanliga kanalerna som de flesta diamanter kommer i från. Det innebär att de följer Kimberleyprocessens certifieringssystem (KPCS) för oslipade diamanter.  KPCS är ett samarbete mellan industrin, civilsamhället och ett antal regeringar som är till för att försvåra att det kommer ut diamanter som finansierar väpnade konflikter på marknaden.  

Det enda tråkiga är ändå omöjligt för mig att veta i vilken gruva de här stenarna brutits i eller var de slipats. Och det innebär att jag inte vet någonting om arbetsvillkoren för dem som tagit upp och bearbetat stenarna.

Etiska stenar

När det gäller naturliga färger kan jag däremot hitta stenar som har gått i slutna system och där jag kan vara säker på ursprunget och var de slipats. Då vet jag att de människor som arbetat med dem haft en bra arbetsmiljö. Mina etiska stenar får jag från AA Etiska Ädelstenar. Det känns riktigt roligt att kunna erbjuda sådana stenar till mina kunder.  

Det finns naturliga diamanter i rosa, gult och många bruna toner. De klara naturliga färgerna på diamanter är ofta orimligt dyra men ack så vackra. Safirer kan jag få i allt från de klassiska blåklintsblå till rosa, vinrött, gult och grönt och mycket mer! Mina egna favoriter är de som kallas för konjaksfärgade safirer, de är vinröda och har i bland förmåga att byta färg efter vilket ljus man ser dem i så att en vinröd sten plötsligt glimmar i grönt och blått. Det är magi för mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.