Vigselringar med etiska stenar

Vigselringar i rött 18k guld med etiska diamanter och safirer.
Vigselringar i rött 18k guld med etiska diamanter och safirer.

Hur vackra kan vigselringar bli?

Att få tillverka vigselringar med etiska stenar i 18k rödguld, med former som är spännande, och färger som smälter in i varandra. Och när dessutom kunderna är fina, gamla vänner. Som blir glada av att man gör det man är bra på. Då är det gott att vara guldsmed!

Stenarna i de här ringarna är satt med rivenkant (Lär mer om det HÄR) men kant i kant! jag har börjat kalla det sättet att fatta dem för ”bubblor” när jag pratar om det. De är en sort fattningar som känns lekfullaoch som inte gör intrång på varken ringens form eller stenens karaktär. som så ofta är det fantastiska GemArt Stockholm som gjort jobbet med att fatta stenarna.

Först en stor 4mm brun diamant som nästan slår över i rött från Argyle gruvan i Australien. Sedan en gröntonad diamant från samma gruva. och så en lilabrun safir från en etisk gruva i Malawi. Och sist två små bruna dia från Argyle!

Det tråkiga är att gruvan i Argyle är slut nu och har lagts igen. Det finns stenar kvar på marknaden men de bruna, särskilt den här sortens brun, är på upphällningen. Jag har en på 3mm kvar.. så ni vet!

Ett lager av stenar gör skillnad!

Det roliga är att jag numera har ett litet lager av stenar som lämpar sig för vigselringar. Jag märker att det blir möjligt för mina kunder att göra mycket friare val när jag har stenarna till hands! För det finns som ni ser så mycket mer än vita diamanter men kan använda.

Som kund får du möjlighet att hitta just de färgkombinationer du själva faller för. Vi kan lägga upp en rad stenar, gå ut och titta på dem i dagsljus, ändra på en av dem, titta igen. Vi kan fundera på storlekar på stenar som i sin tur avgör vilken bredd ringskenan behöver ha. Och tänka på om ni vill ha stenarna sänkta i materialet som i ringarna ovan eller om ni hellre vill att de lyfts upp i en fattning. Läs mer om stenar till vigselringar HÄR!

Safirer i alla färger.. och en lite rubin!
Safirer i alla regnbågens färger! ..och en lite rubin! Gissa vilken det är?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.