Tillbaka i ortsbänken igen!

Tillbaka i ortsbänken igen! Guldsmedbänken kallas på fackspråk för ortsbänk. Och är den bästa platsen på jorden. Bild Christian Habezeder
Tillbaka i ortsbänken igen! Guldsmedbänken kallas på fackspråk för ortsbänk. Och är den bästa platsen på jorden. Bild Christian Habezeder

I dag den 17/8 öppnar LODs butik igen efter sommaren!

Hösten kommer att bli spännande med bland annat en utställning med LODs medlemmar i vår eget galleri på Norra Agnegatan 40. Utställningen kommer att vara en del av Stockholm Craftweek och vi kommer att visa en samling helt nya korpus föremål.

I ansökan dit skriver vi så här; Den här utställningen visar hur LODs medlemmar utforskar materialet, testar dess gränser, leker med proportion, funktioner och ytor. Metallen låter sig formas, användas och återanvändas. Den är plastisk som lera men också hård och motståndskraftig. Den kan bli ett hus, en växt, en ljusstake eller en spegeldamm. Den kan stödja lyfta och bära. Den kan bli en bägare att dricka ur. Då leder den vattnets kyla, som om du drack direkt ur handen. Håll utkik efter mer info!

Jag börjar med att leverera vigselringar.

Men det första jag skall göra på LOD är faktiskt att leverera en ring som blev färdig just innan semestern. En vigselring av rött 18k guld och etisk brun diamant från Argylegruvan. Enkelheten, propotionerna och färgen gör den så självklart vacker. Ringen ring.

När den sitter på sin bärare ska den ha sällskap av en titan ring av @eriktidang. Det här händer ganska ofta på LOD. Antingen det är så att makarna vill ha ringar av olika smeder eller, som här, att förlovningsringen kommer från en av oss och vigselringen från någon annan. Samarbetena blir ofta nya öppningar för alla inblandade!

En mjukt oval ringskena och en droppformad, sluten fattning av rödguld lyfter och visar fram den djupt rödbruna etiska diamanten från Argyle gruvan i Australien. Om du vill kan du läsa mer om de här stenarna och om gruvan de kommer i från HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.