Sommarlov och etiska diamanter från Argyle!

Sommarlov och etiska diamanter från Argyle! Geometriska förlovningsringarna i titan med etiska vita diamanter.
Geometriska förlovningsringarna i titan med etiska vita diamanter från gruvan i Argyle

Nu har mitt Galleri, LOD, sommarstängt och jag tar en välbehövlig paus från jobbet i smedjan. Jag kommer hänga i min trädgård och i skogen och umgås med de växter och människor som är min största källa till glädje och inspiration. Kanske ska vi måla om stugan också. Men bara kanske.

Den 17/8 är jag tillbaka och LOD öppnar för hösten!

De sista ringarna jag tillverkade var de här förlovningsringarna i titan med etiska vita diamanter från gruvan i Argyle. Blev så nöjd med bilden som verkligen visar ringarnas form med alla fasetter i olika ljus! Det är inte helt enkelt att fotografera ens med dagens kameror! Titta på hur stenarna är satta. Så har jag inte gjort förut, men vill gärna göra igen! Mer om fattningar HÄR och HÄR.

Men det allra sista jag gjorde innan semestern var att köpa på mig ett litet lager mörka konjaks, eller om man så vill kaffe, diamanter från gruvan i Argyle i Australien. Det speciella med de här stenarna är att de skickas i slutna system mellan gruva, sliperier och försäljare. Det gör att jag kan vara säker på att de är från Australien, med dess västerlänska löner och arbetsvillkor, och att de slipats och hanterats på ett sätt som glöör att inge människor farit illa på vägen.

Men nu är gruvan slut! Det material som finns är upplockat och nu börjar de mörkt bruna stenarna ta slut även hos min återförsäljare. Och jag älskar bruna diamanter som slår röda gnistor i solen! Jag vill jobba med de här stenarna ännu en tid och ha möjlighet att erbjuda mina kunder att få smycken med dem i. Så nu har jag ett litet, litet lager!

Missa inte heller LODs sommarskyltning, skapad av stylisten Malin Jacobsson, som också har sin ateljé på Norra Agnegatan. Skyltningen finns i LODs fönster under sommaren medan LOD har stängt. För oss är det underbart att se våra saker med hennes ögon, se dem på nytt, se dem berätta nya historier.

Etiska bruna diamanter från gruvan i Australien i Argyle
Etiska bruna diamanter från gruvan i Australien i Argyle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.