Stenar -vaser av patinerat silver

Stenar -vaser av patinerat silver. Silvervaser som får dig att se det lilla sköra levande. De består av ett skal av patinerat silver med små hål för vatten och växter.
Kanske kan mina små vaser av patinerat silver få någon att upptäcka något av det vackra hen inte skulle hittat annars?
Små vaser, med små hål. Lite vatten små växter.

Utställning på Galleri LOD!

På galleri LOD pågår vårutsällningen ”Stenar”. Där sätter vi på olika vis fokus på samspelet mellan metall och sten. Inför den här utställningen har jag och mina kollegor arbetat med att foga samman stenar och metaller, både rent fysiskt och i former och idéer. Utställningen pågår till den 30 juni, sedan stänger Galleri LOD för sommaren!

Stenar -vaser av patinerat silver

I min senaste separatutställning på Galleri LOD ”Växter – Skönheten håller oss vid liv” tillverkade jag smycken som samtidigt var porträtt av olika växter. Du kan se den HÄR! Den här gången har jag i stället gjort vaser som får betraktaren och brukaren att leta efter de små växterna, att hitta de gömda örterna i gräset, mellan husen och i springorna mellan stenarna i trottoaren.

På senare år har jag fundera mycket på biologisk mångfald och vad vi som konstnärer kan gör för att få människor att inse hur viktig den är och hur den fungerar. Ett begrepp i sammanhanget är växtblindhet. Det är så många människor som inte längre ser och känner igen olika växter. Och då är det lätt att tro på skogsbolagen propaganda om att vi aldrig haft så mycket skog i Sverige som nu. I själva verket har vi huggit ner mer än 95% av den svenska urskogen. Och undantagen, de små delarna av skogen som inte består av artfattiga granplanteringar, är ständigt hotade.

Stenar -vaser av patinerat silver. Silvervaser som får dig att se det lilla sköra levande. De består av ett skal av patinerat silver med små hål för vatten och växter.
Vitgröe och smultronblommor hittade jag mellan husen utanför galleriet. Märkligt nog växte det även harsyra i en övergiven plantering en bit bort. Naturen ger sig inte så lätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.