Utställning på Galleri LOD 10/4 -24/4.
Mina smycken är vägvisare till växterna där utanför. Vi är på väg in i en massutrotning, en tredjedel av jordens arter riskerar att försvinna under det närmaste århundradet. Växterna visar var livet i all sin komplexitet ännu pågår. Om vi känner igen dem vet vi vilken del av en skog vi inte får hugga ner, därför att den i sig har början till att hyggena runt om kan bli skog igen.
På grund av pandemin blir det ingen riktig vernissage, men jag finns på LOD den 10/4 mellan 11-15 för er som vill komma. Ni är också mycket välkomna att boka en tid mellan 10-11 på lördagar och mellan 13-18 på måndagar. Då kan ni träffa mig och se utställningen i lugn och ro!
Ring Galleri LOD på 086522228
Blåbär (Vaccinium myrtillus)
Detta är en viktig växt för andra arters överlevnad, en så kallad nyckelart. Riset betas av bland annat rådjur och älg, medan bären äts av en mängd olika fågelarter och björn. Tjäderkycklingar kan också hitta fjärilslarver på grenarna, vilket för dem är en mycket näringsrik föda. Blommornas nektar utnyttjas av humlor och fjärilar. Det betyder att blåbär har en stor betydelse för den biologiska mångfalden i skogen.
Humleblomster (Geum rivale)
En växt som är vanlig i nästan hela landet. Den växer på ängar med fuktig mark och den söker inte skugga. Den tycker om när det finns mycket kalk i marken.
Kråkklöver (Potentilla palustris)
Växer på fuktig mark, till exempel i kärr, vid stränder och på fuktängar. De övre bladen är trefingrade och de nedre är två- till trepariga. Småbladen är vasst sågade och har kal mörkgrön ovansida och gråluden undersida. Kråkklöver blommar i juni-juli med mörkt brunröda blommor i glesa knippen.
Fler bilder på mina växter och arbetet med dem hittar du HÄR!
Lämna ett svar