Så olika silver kannor kan bli.

posted in: Nyheter | 0
En silverkanna att koka grekiskt kaffe i, med tjock botten och ett långt handtag som inte blir för varmt i handen.
En silverkanna att koka grekiskt kaffe i, med tjock botten och ett långt handtag som inte blir för varmt i handen.
Sakekanna med koppar i silver.
Sakekanna med koppar i silver.

 

Kannor med karaktär

Kannor kan verkligen får väldigt olika uttryck, trots att de omisskännligen är släckt med varandra. Den första kanna blev färdig här om dagen, en kanna att koka grekiskt kaffe i. Eller riktigt kaffe som jag brukar säga.. när jag är i Grekland går min kaffe konsumtion upp ohejdat mycket! Så självklart måste jag tillverka en silverkanna att koka det i.

När kannan var färdig råkade jag visa den och min lilla sakekanna för en kund som inte varit hos oss på LOD på ett tag. Att se dem tillsammans är nästan komiskt! En av dem flyger, trotsar tyngdlagen med sin runda botten. Den andra känns som om den helt och hållet handlar om kontakten med underlaget. Botten på kaffe kannan är av 2 mm silverplåt som jag slipat helt plan när alla lödningar klarats av. dem nästa suger fast i underlager.. om man undantar den lilla kanten jag lagt till för att få den att liksom släppa bordet. Föremålen form präglade av deras funktion.

s användningsområde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.