Ringar med magiska rosenslipade diamanter i låga bekväma fattningar.

Vigselringar eller inte?

I dag fick jag tillbaka de här ringarna från min otroligt duktiga fattare Lisa på Ateljé Hennes. Det är så roligt att gå till henne och hämta saker, jag känner mig så säker redan på ditvägen om att hon kommer att ha gjort ett förstklassigt jobb.

Rosenslipade diamanter är verkligen något helt annat än de briljantslipade jag brukar använda. Det här är en bit av jorden. Glittret och glansen finns, men så mycket mer sparsmakat och bara i ytan, i övrigt är det ett dunkelt djup som möter dig inuti den halvtransparenta stenen. Att kombinera stenarnas mjuka färgtoner med rätt material var en njutning. Det blev en grå med silver och en grönbrun med 18k svenskt rödguld.

Hur vill jag att en enstensring ska se ut?

Även när formen som här är avskalad och ren är det många beslut som skall tas när jag tillverkar någonting för första gången. Här blev jag väldigt nöjd med  lugnet i proportionerna som infann sig när jag gjorde ringskenan och fattningen av samma ovala tråd. När det inte är så stora händelser är varje litet val betydelsefullt. Det bästa med de här ringarna var nog att jag kunde göra fattningarna så låga. Inget som kan fastna eller vara i vägen för någon, och ändå en stor och hållbar sten att förlora sig i.

Återstår att se om dessa ringar blir förebilder för vigsel- och förlovningsringar, eller om de kommer säljas som julklappar till några lyckliga människor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.