Öppet igen på Galleri LOD!

Öppet igen på Galleri LOD! Först ut ett guld smycke med en fantastisk hessonitgranat.
En hessonitgranat i en fattning med kantiga klor på en tunn guldkjedja. Vilka färger!

LOD

LOD är mitt hemmagalleri och min verkstad. Där kan du komma in och titta på och köpa mina och de andra medlemmarnas smycken, föremål och skulpturer. Eller titta på utställningar av våra eller långväga gästers verk. Här kan du också göra beställningar eller omarbetningar och kolla in vårt interaktiva lilla fönster. Just nu med en spännande, lite retsam persienn av Erik Tidäng!

LOD har öppet 11-18 tisdag till fredag och 11-15 på lördagarna.

LOD är en ekonomisk förening, ett paraply över mitt och de andras företag. Jag har varit medlem i 20 år nu och tycker fortfarande det är en fantastisk plats. Det är en yteffektiv och välutrustad verkstad. På gatuplan har vi våra orter, bänkar för guldsmide, och längre in verktyg för silversmide och lödning. I källaren gömmer sig en mekanisk verkstad med svarv, fräs och diverse annat. Men det bästa är människorna och den enorma samlade kompetensen som finns där. Det finns alltid någon att fråga om råd både vad gäller form och alla de tekniker som man måste ha tillgång till för att bygga saker av metall.

Men just nu har jag snuva och får inte gå dit. Vi är väldigt noga med att LOD ska vara en trygg plats både för oss och för våra kunder nu under pandemin. Tur att jag skaffat mig en liten verkstad här med så jag slippar jobba med dator och bokföring hela tiden. Det är ju att tillverka föremål och träffa kunder som är det roliga med mitt jobb!

En vandring inåt på LOD!

När du kommer till oss i vintermörkret ser det ut som på första bilden. Därinne möts du av disken där de flesta försäljningar och beställningar görs. Min ortsbänk med alla verktyg, och filnageln, trästödet mitt i orten som är mothåll när man fila eller sågar. Längre in i verkstaden står jag och bockar en ringskena och löder i hop en av mina kannor. Längst in finns LODs drivrum, ni ser en del av de järn och hammare vi använder när vi tillverkar korpus. Sist en bild på en liten kaffekanna där jag just driver in midjan.

För er som vill se fler verkstads bilder..titta på det HÄR gamla inlägget om att tillverka en kanna!


Foto 3, 6 och 8 av Christian Habetzeder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.