Lätta slingrande silver vaser.

Lätta slingrande silver vaser. av Petronella Eriksson. Tunn silver plåt valsad mot papper och stommlödd på två sidor. Tillverkad 2020

Jag ville göra några små silverkorpus med utgångspunkt i en växtfamilj som heter Bromeliase. Som ofta är det linjerna i plantorna som sätter i gång mitt seende. De är så metalliska redan i sig, lätta, skira men bestämda. De tar plats utan att ta över. Det är också spännande att arbeta med en ny typ av linjer. Många av mina korpus har hittills varit byggda av runda kroppar och ovala trådar. Som den HÄR tekannan.

En annan utgångspunkt var också att hitta ett sätt att göra silverkorpus som inte blir så tunga och så tidskrävande att tillverka. Mina silverkorpus går ofta på många tio tusentals kronor. Det beror dels på att silver är ett dyrt material dels på att det är ett så långsamt material att arbeta i. Särskilt om man som jag vill hitta en precision i arbetets alla delar. Här känns det som om jag har fått det att fungera. Det känns bra eftersom jag önskar att silver skulle få vara mer av människors vardag. Mer om det HÄR.

Strax innan jul började jag med att göra ett par små ljusstakar, som rätt snart följdes av ett par silvervaser. Under tiden jag tillverkade dem la jag ut bilder på mitt Instagram konto och det verkstad som om många av mina följare uppskattade det så jag vill gärna visa dem här också!

2 Responses

    • Petronella

      Hej! Att jag inte skriver ut priser beror på att jag i så fall måst tillbaka och ändra den för att människor som ser vad jag skrivit om 5 år inte ska få fel uppfattning. Maila mig så får du aktuella priser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.