Jag är inbjuden till ”METALLOphone”!

Jag är inbjuden till "METALLOphone"! Internationellt evenemanget för samtida smyckeskonst på temat  "Memory of the Place"  i Litauen.  Skogen. sten och garnlav.  Armband av delvis patinerat silver.
Skogen. sten och garnlav. Armband av delvis patinerat silver.

Jag är inbjuden till ”METALLOphone”, Bienalen i Vilnius, ett stort internationellt evenemang för samtida smyckeskonst på temat  ”Memory of the Place” i Litauen. Utsällningen visas på ”Museum of Applied Arts and Design” i Vilnius i sammarbete med Jewellery school-gallery Vilnensis.

METALLOphone: Memory of the Place (2022)

Vernissage 30th September 2022 på ”Museum of Applied Arts and Design” i Vilnius!

”METALLOphone” får allt större betydelse både inom det litauiska kulturområdet som i det internationella samfundet av smyckesmakare, och listan på övriga deltagare är imponerande! Projektets stjäl och curator som så vänligt och hedersamt bjudit med mig är phD. Jurgita Ludavičienė . Ett varmt tack för det!

Temat för den sjätte biennalen är MINNE AV EN PLATS. Minnet finns överallt, på varje plats som blir viktig för oss, på varje plats vi känner koppling till. Minnet av en liten stad, ett ensamt hem eller ett rum från tonåren ligger gömt i väggarna, i luften, i de kvarlämnade sakerna eller i utsikten utanför fönstret.

För mig är minnet, platsen jag drömmer om, skogen.

Så det här är en berättelse om min barndoms skog. Minnen
av min pappa, kaffekannan över elden och lukten av vedrök. Minnet av
växter, lavarna, stenarna. De små sakerna som tillsammans bygger en
fungerande helhet, de som visar oss vägen dit livet ännu pågår.

Om vi känner igen dem kommer de att visa oss vilken del av skogen vi inte får hugga ner. För den just där innehåller möjligheten till att de omgivande kalhyggena kan bli skog igen. Den biologiska mångfalden är fråga om överlevnad. Våran och deras.

Internationellt evenemanget för samtida smyckeskonst på temat  "Memory of the Place"  i Litauen.  Skogen. sten och garnlav.  Armband av delvis patinerat silver.
Delar av smyckena tar avstamp i LOD´s utställning ”Stenar”. Det är så jag ofta arbetar. En sak leder till en annan. just nu är jag nyfiken på oxider och det som händer när silver utsätts för värme. det är inte beständigt… men så vackert! Skogen. sten och garnlav. Armband av delvis patinerat silver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.