Förlovningsring med rosenslipad diamant.

posted in: Nyheter | 0
En vigsel eller förlovningsring med stor rosenslipad diamant satt i en mjuk fattning av svenskt rödguld. Unde stenen har jag lagt en tunn platta av platina för att ge stenen dess rätta färg och lyster.
En skiva av platina under diamanten ger den rätta färgen och lystern.

Den vackraste rosenslipade diamat jag sett har blivit en förlovningsring.

En annorlunda förlovningsring med stor rosenslipad diamant satt i en mjuk fattning av svenskt rödguld. Stenen är gammal, den har tagits ur ett smycke, troligen för mer än 100 år sedan, och på något vis hamnat hos Gemma, som är ett gammalt företag när det gäller ädelstenar här i Stockholm. Under fattningen döljer sig några små skador den fått när den tagits ur sin gamla fattning. Jag undrar var den kom ifrån?

Stenen väger 0,817ct och är transparant med inneslutningar som gör att färgen drar åt grönt. När jag fick se den kunde jag inte låta bli att köpa den, och sedan har jag visat den för många kunder för att berätta att så här kan en diamant också se ut. Sublim, glittrande men inte sprakande. En bit av joden, något magiskt vi tagit ur dess innanmäte. Till slut kom kunden jag väntat på, någon som kände samma som jag för denna unika sten och tillsammans tog vi fram formen på hans blivande frus förlovningsring.

Ringen är tillverkad i 18k svenskt rödguld, med en smidd och handformad skena och en mjuk fattning. Eftersom en rosenslipad sten inte har någon underkropp, utan är plan på undersidan, blev ringen låg och mycket bekväm trots den stora diamanten. Under stenen har jag lagt en tunn platta av platina för att ge den dess rätta färg och lyster. Förr i tiden, på 16-1700talet var det vanligt att man la finsilver i botten på sådana här fattningar. Men jag tycker platina, som inte åldras eller mörknar över tid gör ett bättre jobb i det här läget.

Den här ringen känns ny för mig, samtidigt som den är en väg framåt. Den här formen och den här typen av stenar skulle jag vilja arbeta mer med.

Vill ni se fortsättningen? HÄR visar jag hur jag gjorde vigselringarna som passade till den här ringen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.