Förlovnings och vigselringar med mjuka kurvor.

Förlovningsring i 18k rödguld med stor rosenslipad diamant, vigselringar med passande mjuka kurvor.
Förlovningsringen med den stora rosenslipade diamanten har fått sällskap av en kurvig vigselring. Hans ring har fått passande mjuka kurvor.

Att passa i hop vigselringar med förlovningsringar.

Den fantastiska rosenslipade diamanten jag fick göra en förlovningsring av har besökt mig igen. Den här gången skulle det bli en vigselring till henne och en till honom. Tre ringar i rött 18k guld med mjuka kurvor, och alla tre skulle passa ihop!

Jag brukar ofta säga till mina kunder att det är enkelt att få något att blida ett par. Även om de väljer olika former, färger eller ytor kan jag se till att deras ringar klär varandra, att de passar ihop. Men jag brukar också säga att det är mycket svårare att få tre att stämma överens. Det är en av de knepiga sakerna med att tillverka ett bestick, att få gaffel, kniv och sked att höra ihop, prata samma språk med samma kurvor.

Kanske undvek jag den svårigheten lite här genom att göra hennes ringar till en integrerad helhet. När jag ritade på ringen med diamanten så hade jag en idé om att den skulle få dela sig och skicka ut ett skott eller en rot. Något slingrande som omgärdade den. Vilken tur att jag inte gjorde det då så att den idén fanns kvar nu och kunde bli till hennes vigselring! Först gjorde jag en rund ring av oval tråd, som var mycket större än den skulle bli i slutändan och passade in den mot ringen med stenen. Sedan lödde jag på spetsen på klänget och formade det efter ringskenan och den andra ringen. Det blev en sagoring. Som den HÄR som jag gjorde för några år sedan.

Hans ring är i samma material som hennes, 18k svenskt rödguld. Den i grunden ovala ringskenan har fått mjuka kurvor på två sidor som länkar till formerna i hennes ringar. Diskret, men en helt ny form för mig!

2 Responses

 1. Andreas

  Hej! Riktar du dig bara till heterosexuella par? Trist att hon och hon eller han och han eller varför inte en annan kombinaton, inte räknas med i marknadsföringen.
  Jag får nog vända mig någon annanstans om jag vill köpa ringar.

  • admin

   Apsolut inte! Just i det här läget var det en han och en hon.. det är ringar som sitter på folks fingarar jag visar mest, och då vet jag ju vad de har för kön. När det är hon och hon eller han och han skriver jag det. Det känns viktigt för mig att respectera människors valda pronomen.