En förlovningsring som ur en saga

En förlovningsring som ur en saga med stor diamant och en ring i rött guld. En blommring, en sagoring, organiska och orginell.
En förlovningsring som ur en saga, en stor diamant och en ring i rött guld. En blommring, en sagoring, organisk och orginell.

En beställning av något extra

Då och då blir jag ombedd att göra något extra, att skapa något som är sagolikt. Den här gången kom kunderna med en stor diamant och bad om en ring i rött guld med en fattning utöver det vanliga.

Jag har under åren tillverkat ett antal ringar som jag kallat sagoringar. Två av dem kan ni se om ni följer länken HÄR och HÄR. Fler finns om du söker på sagoring eller diamanter. Det här är ringar som inte riktigt kommer från tiden nu och här. Som har för mycket form och för starka känslor i sig. Det är något med det. Att göra något som kommer från en annan värd, en annan tid. Att ta ut svängarna och låta känslan i smycket ta över.

Tillverkning av en sagoring

Vita diamanter och rött guld är en så varm blandning. När man sätter vita diamanter i vitt så glittrar de mer, men det röda guldet ger dem en mjuk ton som jag älskar. Fattningen är gjord av en plåt i rött guld som är 1,5mm tjock men filad tunnare mot kanterna. Jag älskar hur kanterna får en gradering i tjocklek, en smidd känsla, på grund av den rundare uttunningen. Genom planet som är blomman löper fyra smidda ovala klor som håller stenen tätt intill och ner i blombladet.

Mina fattare Lisa och Kristina på GemArtStockholm gjorde som vanligt ett fantastiskt jobb. Det är så skönt att lämna saker till dem, man vet att de tar rätt beslut och gör ett bra jobb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.