Vigselringar i vackra och ovanliga material!

Vigselringar. Vitt guld till hans ring, rött guld med etiska diamanter och transparent, grön akryl till hennes. Ovanligt, slitstarkt och vackert.
Vigselringar. Vitt guld till hans ring, rött guld med etiska diamanter och transparent, grön akryl till hennes. Ovanligt, slitstarkt och vackert.

 

Vigselringar i guld och akryl!

Akryl är fortfarande ett ovanligt val i vigselringar, men jag ser att fler och fler väljer mina modeller i det. Akryl gör att jag kan addera färg till mina vigselringsformer och det är roligt. Dessutom har mina tidiga försök med akrylringar nu nästan 15 år på nacken och de slits vackert och håller formen fint!

Bra att veta är att akryl är giftfritt så långt det går att kontrollera, det används bland annat till tandimplantat. Det visar också hur hållbart materialet är.

 

Här ser man transparensen i den gröna akrylringen. Min erfarenhet är att akryl håller bra och åldras vackert!
Här ser man transparensen i den gröna akrylringen. Min erfarenhet är att akryl håller bra och åldras vackert!

 

Hans ring i vit guld med asymmetri och två fasetter. återigen en kombination av ringar jag gjort förut. Ringfamiljen växer!
Hans ring i vitguld med asymmetri och två fasetter. återigen en kombination av ringar jag gjort förut. Ringfamiljen växer!

4 Responses

 1. Joel

  Hejsan är intresserad av en sån grön ring som du har på bilderna som skulle vara till en förlovningsring finns det nå ca pris på en sån Med vänlig hälsning, joel . j.jansvik@gmail.com

 2. Darja

  Hej! Jag är intresserad av akryl ringen, hur stark den är? Syns det repor med tiden? Är den stark vid hög temperatur och hur kan det bli sönder?
  Mvh
  Darja

  • Petronella

   Hej!

   Bra frågor, borde nog göra ett inlägg om det här! Min erfarenhet är att akrylen blir blankare med åren, och att repor faktiskt syns minder än i metall. ringarna tål inte höga temperaturer, då smälter de! Och de är förvånansvärt starka, men om man ex klämmer fingret i en dörr (Som en av mina kunder hade oturen att göra!) så spricker de. Jag har oftast gjort dem som komplement till en ring i metall och har kunder som haft dem i nästa 20 år nu utan att de har gått sönder. Det är så mycket jag kan säga tror jag! Ha det fint! /Petronella

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.