Utställningar i höst!

posted in: Nyheter | 0
Utställningar i höst! Ring i delvis patinerat silver "Sten och garnlav" som kommer att visas på utställningen "Woddland" på Svenska institutet i Paris mellan den 4-14 oktober. Petronella Eriksson
Ring i delvis patinerat silver ”Sten och garnlav” som kommer att visas på utställningen ”Woddland” på Svenska institutet i Paris mellan den 4-14 oktober.

Jag är inbjuden till flera utställningar i höst!

Mycket roligt men också lite läskigt, hur ska jag hinna? Hur ska jag hålla rätt på? Det känns som om jag behöver lägga upp ett kallendarim!

”60 år av kreativitet ” Jubileumsutställning av Nutida Svenskt Silver. Form/Design Center i Malmö 9/9 – 12/11

”Woddland” en utställning som är en del av Parcour Bijoux. Svenska institutet i Paris. 4-14/10

“Lysande saker” en utställning som är en del av Stockholm Craft Week. Galleri LOD i Stockholm. 4-21/10

Min vas/ljusstake och min stora silverkandelaber följer med till Form/Design Center i Malmö 9/9 – 12/11. Ursprungligen tillverkade jag dem till utställningen  "Jubileumsfest" med Nutida Svenskt Silver som visades i Tengbomhallen på Konstakademien den 19–29 april 2023. Foto Sara Danielsson.
Min vas/ljusstake och min stora silverkandelaber följer med till Form/Design Center i Malmö 9/9 – 12/11. Ursprungligen tillverkade jag dem till utställningen ”Jubileumsfest” med Nutida Svenskt Silver som visades i Tengbomhallen på Konstakademien den 19–29 april 2023. Foto Sara Danielsson.

”Woddland”

Den utställning jag tänkt mest på under sommaren är ändå den här. Att en kollega bjuder in en till en utställning känns på något vis extra roligt, så jag kunde inte motstå inbjudan från Lena Lindahl att delta i en utställning på Svenska Kulturinstitutet i Paris.  Dessutom kommer utställningen att vara en del av PARCOURS BIJOUX, En smyckestrienal med nästan 50 evenemang som visar upp fransk och internationell smyckeskonst.

Och, det handlar om skogen. Så att alla de upplevelser av träd och lavar, mossor. växter och stenar jag samlat på mig under sommaren har haft ett tydligt mål. Mina sommrar är på sätt och vi långa perioder av intensiva vissuell undersökningar. Ni som varit ute med mig vet hur jag tittar, stannar, samlar, fotograferar. Utan de här uppleveserna skulle det bli tomt på både inspiration och ideer. Är man nånsin ledig? Nej. Men är det nästan alltid roligt? Ja!

Adrssen till Svenska institutet är; Institut suédois, 11 Rue Payenne
75003 , PARIS
. Och vernissagen är alltså den 4/10. Om nån jag känner igen kommer dit så vore det väldigt, väldigt roligt!

Nu gäller det bara att Konstnärsnämnden beviljar min ansökan om resebidrag!

Formstudier, smycken och små vaser som finns i mitt medvetande inför utställningen ”Woddland” på Svenska institutet i Paris mellan den 4-14 oktober.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.