Smycken i silver med runda stencollier.

Ett ärtblad av silver, med collier i grön serpentin. Våren är snart här!
Ett ärtblad av silver, med collier i grön serpentin. Våren är snart här!

Nya smycken i LODs butik!

Känner för att göra smycken med mycket färg i nu, smycken för den vår jag ju ändå vet kommer. Utanför blåser isvindarna från Sibirien och hur många gånger jag än skottar trottoaren utanför LODs skyltfönster är den ändå isig nästa gång jag kommer dit.

Ärtbladet i silver har legat länge på min bänk och väntat på den rätta colliern. Har testat lite olika, men inget har känts riktigt rätt innan jag fick tag på de här ärtgröna serpentinerna. I bland är det så, man trär och trär om ett smycke några gånger, men får inte allt på plats. I min låda med stencollier ligger både sådana jag köpte för någon vecka sedan och sådana som letat efter sin plats i många år. Man tar upp och provar, lägger i hop former och färger. När det sedan sätter sig och materialen och formerna samspelar blir man glad.

Men det nedre halsbandet här hade jag inga sådana problem. Det skulle bli ett vanligt hänge på en kedja, och till en man hade jag tänkt, men så la jag det bredvid de här röda carneolerna och det var bara så rätt. Tillsammans associerar de till korsstygnsbroderier och målade brudkistor. Tidlös skönhet mot formen, som är en avgjutning av en pärlplatta av plast!

Jag vill ha vår, påskpynt och nya små löv. Men jag vet ju att det är om hörnet. Snart börjar vigselrings säsongen och solen kommer tillbaka, och rätt vad det är sitter jag och svär över värmen medan svetten droppar från armbågarna när jag filar. Så länge får jag nöja mig med färgerna i min stenlåda, och med silverbladen och blommorna som ligger och väntar på min arbetsbänk.

 

Halssmycke med collier av carneoler och lås och hänge i oxiderat silver
Halssmycke med collier av carneoler och lås och hänge i oxiderat silver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.