Skillnaden mellan vitguld och silver. The difference between white gold and silver.

Den första vigselringen är av silver den andra är av vitguld. The first ring is made of silver,the second of white gold.
En av mina vigselringskunder väntade barn, och när det var dags för bröllop passade inte hennes vanliga ringstorlek. Så vi gjorde en ring av silver som hon kan ha tills fingrarna slutat vara svullna. Det gav mig möjlighet att ta de här bilderna som tydligt visar färgskillnaden mellan silver och vitguld!
Silver har en gräddigt, varmt vit färg och är ganska mjukt. Det gör att det inte passar särskilt bra till en kantiga ringar eftersom hörn och kanter slipas av och rundas med tiden på en silverring. Silver has a creamy, warm white color and is quite soft. It does not make it particularly suited to square rings as corners and edges are rounded over time on a silver ring.
 

Vitguld är varmt, lite rosatonat grått. Om man inte belägger det med rodium, då får det en kall, ljus färg. Vitguld är ganska hårt och fungerar fint ihop med kantiga former. White gold has a warm, slightly pink-tinted gray color. It is quite hard and works well with edged shapes.

6 Responses

 1. admin

  Nej paladium har jag för mig.. en av platina metallerna i alla fall. I gammalt vitguld hade de nickel, dålig ide va?!

 2. admin

  Ja visst, eller snarare beställa. Jag gör alla ringar individuellt till dem som ska ha dem, så att du kan bestämma bredd, material osv!

 3. Curious

  finns det flerskillnader som man bör veta om skillnaderna mellan de två? Och hur länge brukar en bra silver ring klara sig?

  • Petronella

   Det finns ju hur mycket som helst att säga om silver.,, det är ju en metall och jag har ägnat ett liv åt metaller nu. Men om det fungerar i en ring beror på formen. mjuka runda former lits vackert och funkar. kantiga slits helt enkelt runda med tiden. Silver kan ju oxidera ..men det gör det inte i en ring som används, oxiden slits bort den med. Vill du veta mer så kom in på LOD så bertättar jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.