Skillnaden mellan vitguld och silver. The difference between white gold and silver.

Den första vigselringen är av silver den andra är av vitguld. The first ring is made of silver,the second of white gold.
En av mina vigselringskunder väntade barn, och när det var dags för bröllop passade inte hennes vanliga ringstorlek. Så vi gjorde en ring av silver som hon kan ha tills fingrarna slutat vara svullna. Det gav mig möjlighet att ta de här bilderna som tydligt visar färgskillnaden mellan silver och vitguld!
Silver har en gräddigt, varmt vit färg och är ganska mjukt. Det gör att det inte passar särskilt bra till en kantiga ringar eftersom hörn och kanter slipas av och rundas med tiden på en silverring. Silver has a creamy, warm white color and is quite soft. It does not make it particularly suited to square rings as corners and edges are rounded over time on a silver ring.
 

Vitguld är varmt, lite rosatonat grått. Om man inte belägger det med rodium, då får det en kall, ljus färg. Vitguld är ganska hårt och fungerar fint ihop med kantiga former. White gold has a warm, slightly pink-tinted gray color. It is quite hard and works well with edged shapes.

4 Responses

  1. admin

    Nej paladium har jag för mig.. en av platina metallerna i alla fall. I gammalt vitguld hade de nickel, dålig ide va?!

  2. admin

    Ja visst, eller snarare beställa. Jag gör alla ringar individuellt till dem som ska ha dem, så att du kan bestämma bredd, material osv!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.