Silver föremål för en japansk måltid.

posted in: Nyheter, Silver, Silver föremål | 0
Pinnar av valnöt och silver.
Pinnställ av silver.
Risskål med hamrat bladmönster.
Silver skål med soja färgad sötvattenspärla.

Tillbaka från Japan 

Resan och alla intryck lägger sig sakta, blir just nu till en liten kanna av silver i min verkstad. Så är det oftast. Att ge sig själv tid att se något nytt gör att nya saker kan skapas. Det jag tillverkar är integrerat med mitt liv, det jag ser hittar vägar ut. I bland ganska oreflekterat, jag bara måste prova. Det blir till byggstenar, till ord, till bokstäver i mitt privata alfabet. Eller så blir det till slam på botten. Det går inte att veta i förväg.

De här sakerna gjorde jag förra gången jag kom hem från Japan. Då blev jag mest så lycklig över alla små små föremål som kom till användning i det japanska köket. Det var första gången jag på allvar försökte mig på att göra silverkorpus. 

Undrar hur jag skulle göra dem i dag? Undrar hur den där kanna blir? Visar när den är klar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.