Ringen, utställning på Nutida Svenskt Silver.

Nutida Svenskt Silvers utställning ”Ringen” gav mig möjlighet att utforska drömmar jag drömt tillsammans med min japanska väninna växtkonstnärinnan Azusa Kumagai. Hon pratar om rötter, om att integrera växter och smycken. Jag drömmer om att se hennes konst ta plats i mina behållare. Kanske nästa gång! Som det nu är får jag tacka henne för de goda impulser hon gett mitt skapande genom åren.
Utställningen ”Ringen” har vernissage lördagen den 2 september kl. 11-16 och pågår till den 23/9 201
Välkomna till Nutida Svenskt Silver, Västmannagatan 49,113 25 Stockholm

Nutida Svenskt Silver är en sammanslutning av 40 silver och guldsmeder där jag varit medlem sedan år 2002. Vår gemensamma specialitet är handgjorda smycken och föremål med unika uttryck. Så här skriver vi om utställningen på vår hemsida;

I höstens första utställning på Nutida Svenskt Silver visar 21 av våra medlemmar olika uttryck och tolkningar av RINGEN. Hundratals ringar och ett oändligt antal möjligheter till kommunikation. Sedan urminnes tider har människan smyckat sig och använt olika delar av kroppen för att uttrycka och förmedla något inför sig själv, eller inför betraktaren i sin omgivning. Ringen kan omsluta en hals, en arm, en handled, men företrädelsevis placeras ringen på ett eller flera av handens fingrar.

RINGEN kan berätta om många saker: tillhörighet, kärlek, äktenskap, beskydd, status, auktoritet, framgång, politisk och religiös tillhörighet, provokation. Listan kan göras lång.

Tidigare har smycken ofta varit en gåva för att förhöja speciella händelser i en människas liv. Idag väljer vi att själva köpa eller beställa ett smycke. Det har blivit allt viktigare att söka och hitta sitt eget personliga uttryck, vad du väljer att kommunicera med de utsmyckningar du bär. En ring är en liten skulptur, ett bärbart objekt för handen. Den kan vara mer eller mindre praktisk, den kan bäras alltid eller bara vid en högtid, den kan vara tillverkad av olika metaller eller av i stort sett vilka material som helst.

Kom och upplev hur ringar kan kännas, se ut och bäras!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.