Ringar i svenskt rödguld, en kärleksförklaring.

Förlovnings eller vigselring i 18k rödguld med rosenslipade diamanter.
Förlovnings eller vigselring i 18k rödguld med rosenslipade diamanter.

I bland vill man bara göra, ringar till exempel.. i guld!

Jag hade några små rosor, rosenslipade diamanter, i min stenlåda som låg och blinkade mot mig. Kände att jag måste gör något av dem för att visa hur vackra de är och bestämde mig för att tillverka ett par ringar. Det är inte så ofta som jag jobbar i guld med ädla stenar på eget bevåg, utan att ha en beställare. Men jag ville gör något nytt!

Just nu är guldet tråkigt nog ovanligt dyrt, så det kändes också rätt att göra ett par ringar i en lättare modell. Guld i 18k är så bra på att vara tunt och starkt och bara lite av den vackra färgen lyser upp. De här ringarna blir mycket lättare, och därmed överkomligare i pris, än några av mina tidigare modeller. Men ack så vackra de blev, risken är att man vill ha flera stycken!

De rosenslipade stenarna blir jag bara mer och mer förtjust i. De glittrar lagom, de ser ut som sten som vi tagit ur jorden, inte som något konstgjort. Just nu är jag på jakt efter större rosor i grönt eller rött. Kanske karneol eller turmalin vore något? Och jag vill fortsätta göra guldsmycken, det är något alldeles särskilt i att få fabulera fritt i det materialet.

Särskilt den rödbruna stenen här ovan är ovanlig. Jag tror aldrig jag sett en obehandlad diamant i den färgen förut, i vissa ljus är den röd som den rödaste granat.

Till den vita diamanten fick jag vara noga med att polera insidan på fattningen, eftersom den i vissa vinklar blir genomskinlig så att man ser guldet under den. En ´vanlig´ briljantslipad diamant släpper inte igenom något ljus, allt ljus som når den ovanifrån reflekteras mot stenen undersida. En rosenslipad sten glittra i ytan, men sedan kan man se ner till den flata undersidan om stenen är tillräckligt transparant.

Förlovnings eller vigselring i 18k rödguld med rosenslipade diamanter.
Rödguld är så vackert med den rödbruna diamanten.
Förlovnings eller vigselring i 18k rödguld med rosenslipade diamanter.
Ringen med den rosenslipade vita diamanten.
Förlovnings eller vigselring i 18k rödguld med rosenslipade diamanter.
Så här ser ringarna ut när båda sitter på handen tillsammans
Förlovnings eller vigselring i 18k rödguld med rosenslipade diamanter.
Den rödbruna stenen är helt magisk!
Förlovnings eller vigselring i 18k rödguld med rosenslipade diamanter.
Förlovnings eller vigselring i 18k rödguld med rosenslipad vit diamant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.