På kanten av det nya

Än vet jag inte riktigt vad den här våren kommer att innehålla. Står som på kanten av det nya, men med blicken vänd mot det som varit. Vad har varit roligt? Vad vi jag göra mer av?

Vigselringar, stenar och fattningar.

Det blev många vackra ringar i år! Både de som har en alldeles ny form och sådana där jag fick möjlighet att använda mig av en del av de vackra etiska stenar jag numera har i lager. Hoppas få gör fler under året och ser fram emot att möte de kunder jag ska jobba med. Och så vill jag fortsätta att bygga egna fattningar där jag kan hitta nya sätt att fästa stenarna utan att jag behöver hjälp av en fattre. Så att jag kan gör örhängen och halssmycken med stenar som inte blir alldeles för dyra. Ett sånt projekt vet jag är på ingång! Det kommer att bli roligt!

Lampor.

Att fortsätta bygga och utforska nya sätt att sätta samman metall. Skruva och gänga. Bocka rör. Jag känner att det vore roligt att inkludera fler begagnade metall delar i det arbetet. det är så märkligt att se en repig mässingsdel med flagande lack bli något helt annat när den får en ny vacker yta och en ny plats i ett föremål. Lite som att rädda något, ge metallen i formen ett nytt liv.

Men det var roligt att gjuta också!

Under några höst veckor tittade jag mycket på bilder av hur mögelsporer och svampmycel ser ut under lupp. Märkliga former som i bland speglar det jag ser i växter, men ändå ha nya sätt att låta en form glida över i en annan. Sedan byggde jag delar i trä som jag tryckte ner i gjutsand för att skapa formar så att de gick att gjuta dem i silver. Men om den tekniken kan ni läsa HÄR. Gillar nog halssmycket med sötvattens pärlor bäst. att låta den gjutna formen fortsätta i hur jag rädde pärlorna var roligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.