Örhängen med slipade diamantkulor!

posted in: Nyheter | 1
Örhängen med slipade diamantkulor! Rött 18k guld mot naturligt gröna glittrande diamanter.
Rött 18k guld mot naturligt gröna glittrande diamanter.

Halvborrade, fasettslipade diamantkulor!

En av de stenhandlare som ibland besöker LOD hade med sig halvborrade, fasetterade diamantkulor. Något jag aldrig sett tidigare! Glittrande droppar i grått, brunt, rosa och grönt.

Det här diamanterna är halvtransparanta och fulla av inneslutningar som bidrar till färgen och en särskild sorts lyster. Tyvärr ses de inte som tillräckligt värdefulla för att få åka med i de slutna system där de etiska stenar jag helst jobbar med finns. Även de stenar som kommer från gruvorna i Australien och Kanada tappar sitt ursprung under vägen. Jag försöker så gott jag kan att jobba för att det ska gå att få tag i den här sortens sten med tydlig ursprungsbeteckning. Men jag tänker också att om ingen vet att de finns så skapas ju ingen efterfrågan. Så den här gången valde jag att köpa ändå!

Att använd allt sitt material

Ibland får man kvar små bitar av ädla metaller. En avklippt bit av något som blev en vigselring, eller en del av en sarg till en fattning. Då har jag möjlighet att göra något annat av det materialet! Den här gången kändes det extra roligt eftersom jag just köpt platinalod och ville öva på att använda det. Det vanliga är ju att man svetsar platina, men om man har en stark mekanisk anslutning mellan delarna i ett smycke fungerar det att löda. Mer om platina kan du läsa HÄR! Här har jag valsat ut en bit av en ringskena till plåt. På slutet har jag mönstervalsat den mellan papper för att få struktur. Sedan har jag borrat ett hål igenom plåten och filat fram två blad. Bladen formar jag i en puckelanka av nylon. Till slut löder jag fast ett stift genom bladen. Stiftet blir fäste både för diamantkulan och det stift som går genom örat. Tillslut stämplar jag stiftet med min ansvarsstämpel och stämpeln för platina.

Örhängen med slipade diamantkulor! Platina mot naturligt grå glittrande diamanter.
Platinaörhängen satta med grå diamantkulor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.