Örhängen med attityd

"Växtkraft",örhängen med attityd, silver och prasolit.
Örhängen med attityd, silver och prasolit.

Jag är inbjuden till utställningen POWER på Galleri Sebastian Schildt.

Välkommen på Vernissage Lördag 7 mars kl. 11-16 på Strandvägen 5 B.

Så här låter inbjudan; I samband med Internationella kvinnodagen öppnar Galleri Sebastian Schildt vårens stora smyckesutställning: POWER. Galleriet fylls av örhängen som signalerar personlig kraft, inneboende styrka och själsligt mod, skapade avbåde svenska och internationella smyckekonstnärer. I utställningen POWER visas örhängen i en mångfald olika tekniker, material och uttryck – men oavsett om det rör sig om mer klassiska och eleganta örhängen eller djärva och iögonfallande sådana – är de alla symboler för inneboende kraft. De är statement örhängen som tar för sig och signalerar att bäraren är trygg i sig själv och sin egen personliga stil.

Ett tillfälle att göra något nytt och något som tar plats med andra ord. Ni som följer mig har ju sett mina nya små vaser och ljusstakar, och jag tänkte på en gång att jag skulle använda samma formelement här. Det tog mig ett tag att fatta att jag däremot inte skulle tillverka dem på samma sätt. Avslutningen där linjerna möts är ju till för något helt annat. Inte en ljuskopp eller en behållare för vatten utan en skål för en rund pärla. Hur jag jobbade med det kan ni följa i bilderna nedan.

Utställningen pågår 7-28 mars 2020

 1. Gittan

  Så fina! Kul att få följa processen.
  Och kul att du är utvald till POWER.
  Synd att jag är i Malmö 5-8 mars just!
  Enda helgen jag inte är i Stockholm!
  Det hade varit kul att komma på vernissagen, men jag hinner i alla fall se utställningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.