Nya vigselringar i guld och titan!

Vid den här tiden på året är det många bröllop. En del av de som gifter sig får jag gör ringar till! Jag försöker också hitta tid till att utveckla mina modeller. I vår har jag hunnit med att göra två nya former på vigselringar, en i guld och en i titan.

Ring med kuddslipad Londonblå topas i 18k rödguld. Här har jag lekt med formen på själva ringskenan och letat efter nya detaljer som kan förhöja upplevelsen av stenen och materialet. det är roligt att leta efter nya vigselringar i guld och titan!

En ny ring med fler detaljer och spännande linjer.

Här har jag lekt med formen på själva ringskenan och letat efter nya detaljer som kan förhöja upplevelsen av stenen och materialet. Ringen är tillverkad av 18k rödguld, i den ton som man kallar antingen Svenskt rödguld eller mellanfärg, och stenen är en låg kuddslipad topas. Den här ringen finns att köpa på LOD för den som vill!

Ring med kuddslipad Londonblå topas i 18k rödguld. Här har jag lekt med formen på själva ringskenan och letat efter nya detaljer som kan förhöja upplevelsen av stenen och materialet. det är roligt att leta efter nya vigselringar i guld och titan!

Länge var vårt arbete oändligt mycket billigare än materialet vi jobbade med. Det här gjorde att man tog sig tid att utforma detaljer och att stanna länge i det man tillverkade. Det är något jag ofta längtar efter att få göra. Därav den här ringen i 18k rödguld med en blå topas. Den har fler detaljer och mer komplexa linjer än de ringar man oftast ser. Tyvärr ligger inte skärpan i bilden så att de blanka fasetterna i den under delen av skenan syns, men den både syns i verkligheten och gör ringen bekvämare att bära. Eftersom det är jag som gör den har den har ändå kvar ett samtida uttryck med matt yta och strama linjer.

Organiskt formade titanringar

Organiskt formade titanringar Det är roligt att leta efter nya vigselringar i guld och titan!

Det här är resultatet av en omarbetning av kundernas förlovningsringar. De ringar som var känslomässigt viktiga för de här kunderna var ett par ganska stela massproducerade ringar i titan. Som tur är finns det titanlegeringar som inte är så förskräckligt hårda och som det fungerar att arbeta med handverktyg i. Har man en roterande fil i hårdmetall kan man till och med skapa organiska kurvor även i det materialet! Titta särskilt på den vackra linjen där ringens ursprungliga kupade insida gör att den smalnar av på höjden där den är bredare på bredden!

För mer information om stenar, former och hur det går till att beställa en vigselring av mig titta HÄR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.