Nya smycken och utställning på Vida konsthall.

posted in: Nyheter | 0
Örhängen av vitt silver med röda karneoler och vita pärlor tillverkade av Petronella Eriksson
Örhängen av vitt silver med röda karneoler och vita pärlor .

 I påsk öppnar en utställning på Vida konsthall som firar att LOD fyller 20 år!

Den 18:e april, skärtorsdagen, har Galleri LOD vernissage på Vida Konsthall på Öland. Det blir startskottet på firandet av vårt 20e år tillsammans i lokalen på Norra Agnegatan 40. Vi kommer att uppmärksamma detta med fler utställningar och med en bok om oss under året som kommer. Utställningen på Vida pågår till midsommar. I själva utställningen kommer jag att återvända till mina kannor och koppar från skogen, och även visa en del nya verk. Men mer om det senare… först vill jag visa det här!

Örhängen och hängsmycken i silver och oxiderat silver men pärlor och stenar i färg!

Det var länge sedan jag tog mig samman till att göra en ny kollektion av bruks smycken, men I samband med utställningen vill konsthallen att vi tillverkar och säljer smycken i deras butik.  Det är märkligt hur lusten i processen varierar. Ett tag nu har bara velat göra stora saker, kannor, korpus. Och så plötsligt hittar jag en lust för smycken igen. En lust till det bärbara och enkla. För det som är litet och nära och i denna gråa vårvinter var jag dessutom otroligt sugen på färg! Det visade sig att vår pålitliga leverantör Gemma (de som alla utom de själva kalla Gewers! Läs gärna om dem, de är ett så fint gammalt företag!) hade just vad jag sökte. Kulor i röd karneol, färgad grön agat och blanksvart hematit. Kulorna fanns i både riktigt små, 4mm, till örhängen och lite större, 6mm, till berlocker. Till det valde jag att lägga vita pärlor därför att vita pärlor och vitt silver bara är så himla vackert.

Örhängena och berlockerna bygger på små pappersvalsade ovaler som är rejält kupade. De ger intryck av små, mycket stiliserade blommor, kanske är det alla gånger jag tittar på olika törelväxter som spökar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.