Mjuka förlovningsringar i rött guld.

posted in: Nyheter | 2
Mjuka, asymmetriska förlovningsringar i svenskt rödguld med en matt yta.
Mjuka, asymmetriska förlovningsringar i svenskt rödguld med en matt yta.

Jag brukar säga till mina kunder att det lättaste som finns är att skapa ett par, två ringar som håller i hop. Till skillnad från besväret man har när tre olika föremål ska hålla samman, som exempelvis när man tillverkat ett bestick. Här har jag gjort två av mina ringmodeller och de ser verkligen ut som gjorda för varandra!

Hennes ring är en modell som jag bara kallar för min mjuka ring. Den har egentligen samma form som många av mina smidda ringar, men med alla hörn är borttagna tills bara en flödande, mjuk men karaktärs fylld form återstår. Hennes ring är först framtagen som en filning i blått vax och sedan gjuten direkt ifrån den form jag gjort. På så sätt blir varje ring sin egen med sina egna små föränderligheter.

Hans ring är min sublima ring. En klassisk mjuk vigselring som jag böjt i en båge. En ring som är ovanlig, men vanlig, enkel, men föränderlig. Den böjda formen gör att den passa väldigt bra på handen, särskilt om man är en person med mycket ”simhud” mellan fingrarna! Hans ring är ett svarvat ämne som jag bockar med en överliggare i trä i ett verktyg som kallas spåranka. (Roligt ord tycker jag, vi har puckelankor också!) Mängden bockning avgör hur stor innerdiameter på ringen blir på fingret. Det här är en av de ringar där jag verkligen helst vill att kunden kommer och provar ut slutstorleken tillsammans med mig!

Materialet och ytan förstärker likheten hos de kurviga formerna, båda ringarna är tillverkade i 18k svenskt rödguld med en mattslagen yta som sedan slipats med pimstens pulver för en mjuk matt finish. Svenskt rödguld är en av mina favoritfärger på guld. Den passar extra bra till den rosatonade hyn som många nordbor har… men är vacker på vem som helst!

 

2 Responses

    • admin

      Hej! Jag gör alla mina ringar individuellt till den som ska bära dem, det betyder att alla går att ändra. Bredd, höjd storlek och material. Och det i sin tur gör att jag måste räkna på varje jobb för sig.. Maila mig så kommer vi fram till vad jag ska räkna på åt dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.