Min silverkanna ”Sagor och Lägereldar” i TV4!

Bild från inslaget i TV4 där min kanna visades. För att se hela inslaget klicka HÄR.

Roligt att min kanna fick vara med i inslaget om Nutida Svenskt Silver i TV4:as Nyhetsmorgon!

 

Känner mig hedrad över att Tom Österman valde att visa min kanna ur Nutidas monter på Antikmässan för att illustrera det han kallade framtidens antikviteter. Jag vill rikta ett stort tack till utställningsgruppen i Nutida Svenskt Silver som skapade den fina montern på mässan. Dessutom vill jag tacka Nutidas styrelse för allt jobb de lägger ner för att få våra verk att synas!

När jag tillverkade den här kannan bestämde jag min för att dokumentera hela processen. Det blev en lång serie bilder som den som vill kan titta på HÄR

Hade möjlighet att prata med Tom när han kom och hämtade min kanna, och kände att han i mångt och mycket ser föremål på samma sätt som jag. De ska användas, brukas och älskas. När de inte längre är till glädje ska de vidare till nästa människa. En silverkanna som inte får servera te är ett dött föremål, söndagsbesticken i lådan, noggrant packade med svavelhaltiga gummiband runt, oxiderar sönder. 

Silver behöver brukas för att må bra. Ett silverföremål som diskas varje dag behöver inte putsas, det åldras vackert och ger sin brukare glädje i stället för arbete. Den som vill höra mer om tankarna bakom mina silverföremål och i synnerhet de som rör den här kannan kan följa den här länken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.