Kosmisk Jul på LOD

Kosmisk Jul på LOD. Actias luna, en fjäril l i släktet månspinnare. Luna moth eller American moon moth på engelska.

Halsband i silver och extra rött 18k guld med låst i form av ormbunke och en collier av grön kromdiopsid.
Actias luna, en fjäril l i släktet månspinnare. Lunar moth eller American moon moth på engelska. Halsband i silver och extra rött 18k guld med låst i form av ormbunke och en collier av grön kromdiopsid.

Kosmisk Jul på LOD pågår till den 23:e december!

Kosmos.. kosmologi. Värden. Och vår syn på den. Som ofta blev det en fin vernissage. Klara kokade glögg och vi hade extrapris på våra etsade julhängen. Roligt att det kom så himla mycket folk!

Temat kosmos fick mig att tänka på både kosmos i olika mytologier och på det mickrokosmos som vi omge av men inte alltid ser. Jag gjorde både smycket i silver och extra rött 18k gulden ovan och en lampa med en Månmal. Actias luna, en fjäril l i släktet månspinnare. Lampans måne är en av de återvunna glasgoberna som gett mig inspiration till att börja bygga lampor.

Smycken från mikrokosmos.

Det blev fler smycken från mikrokosmos. Köpte så vackra stencollier i Paris!

Först i galleriet nedan ett smycke med Zontickor och bark på en collier med fasetterade, fyrkantiga granater. Sedan ett smycke med tallbark gjuten i oxiderat silver med en sågad och pålödd form av en Skrynkellav, ParmeliaSulcata, i 18k extrarött guld. Trädd på en Zodosite collier med rubiner i.

Halssmycket med en ensam Zonticka, TrametesOchracea, i delvis oxiderat silver med gröna granater har själva tickan som lås. Att gömma en vanlig springring bakom en form så här blir ett bra lås som är lätt för bäraren att förstå sig på. Tänk på att man inte behöver stänga låset i nacken. Det här låset kan både knäppas och bäras framåt!

De rosenröda rubinerna blev ett halsband med ormbunkar där framsidan är guld och baksidan är oxiderat silver. Två sammanlödda plåtar. Ormbunksörhängena är av rött guld och vitt silver, halssmycket gult guld och oxiderat silver. Sist ett par blad av näva med rubiner, gult 18k guld och vitt silver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.