Guldbollar, lätta guldörhängen.

posted in: Nyheter | 1
Mina örhängen "Guldbollar" finns i lager igen!
Mina örhängen ”Guldbollar” finns i lager igen!

 

I bland är det bara guld som fungerar!

”Guldbollar” är guldörhängen som faktiskt inte går att tillverka i silver.För att nystanet av tunn tråd skalla hålla formen krävs spänningen man får i 18k guld när man arbetar med det länge utan att glödga det.

Jag drar guldtråden själv i ett dragjärn, ett järn med koniska hål i fallande storlek, tills jag får lagom tjocklek och spänst i tråden. Sedan smälter jag en liten kula i änden av varje guldtråd, annars blir änden för vass för att den ska gå igenom örsnibben på ett bekvämt sätt. Att nysta bollarna tar alltid längre tid än jag tror, jag vill ha dem runda och jämna, och därför måste jag ideligen byta riktning på hur tråden svänger.

Resultatet blir lätta örhängen som är bekväma att bär men ändå tar mycket plats och visar upp guldets färg när den mattslipade tråden fångar ljuset. Från början gjorde jag dem bara i rödguld, min egen älsklings färg på guld, men det har visat sig att många vill ha dem i vitguld också! Kanske borde jag testa champagne färgat och extra rött guld också?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.