Geometriska vigselringar i vitguld och silver.

En grupp vigselringar, till vänster mina geometriska ringar i vitguld och silver, till höger en slät vitguldsring med kupad insida och två fasetter.

Äntligen har jag lyckats ta bilder som svarar på en del av de frågor som mina kunder ofta ställer om mina geometriska vigselringar.

Kan man göra en matchande vigselring med  renare form?

En fråga jag
ofta får är om det går att göra en mindre komplex variant
av den geometriska ringen. Ofta är det mannen som vill ha en lite renare form på sin ring. Som svar på det gjorde jag en slät ring med två fasetter
och kupad insida, som går väldigt bra i par med den geometriska ringen
men inte är lika iögonenfallande.

Slät vigselring med två fasetter i mattslaget vitguld med blanka kanter.
Min geometriska ring i vitguld med samma yta som ovan.

 

Två geometriska ringar tillsammans.

En annan fråga jag får är hur man gör om man vill ha två ringar? Fungerar det att göra två likadana och lägga dem bredvid varandra? Det var jag tvungen att prova, så när en kund beställde en geometrisk ring i vitguld passade jag på att också gjuta en ring i silver. Som bilderna visar fungerade det mycket bra att lägga ringarna två tillsammans!

Vitguldet jag använt till de här ringarna är det 14% palladium i. Det är palladiumet som gör guldet vitt, eller, som man ser när man jämför med silver, snarare varmt grått. Det finns ett vitguld som är lite vitare och innehåller 16% palladium, men jag har förälskat mig i den grårosa tonen hos just den här legeringen.

Den vita kalla ton vitguld oftast har hos vanliga guldsmeder kommer sig av att de har rodinerat guldet, det vill säga att de belagt guldet med en tunn hinna av platinametallen rodium. Det är något jag sällan gör, eftersom den ytan slits av och måste underhållas för att fortsätta vara fin. Rodineringen är orsaken till att man i bland hör talas om att vitguld gulnar, det är helt enkelt rodiumhinnan som slits bort så småningom.

Grårosa vitguld och gräddvitt silver, så vackert tillsammans! Tyvärr är det inte så bra att göra just dessa geometriska ringar i silver eftersom det är så mjukt att kanterna på ringen kommer att slitas bort.
Här är de geometriska vigselringarna från andra sidan. Vilken sida man vill ha upp bestämmer man själv!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.