Förslivrade skedar med koppar skaft.

posted in: Nyheter, Silver föremål, Skedar | 0
En förslivrad sked med koppar skaft.
2 skedar!
3 skedar!

 Om att äta med silver skedar.

De här skedarna har jag tillverkat för ett kommande event tillsammans med Nutida Svenskt Silver. De är för en gångs skull inte tillverkade av silver, utan i nysilver och koppar. Det kändes märkligt att arbeta i kopparen, den är så mjuk och kladdig, svår att dra bra tråd av. Men när jag försilvrade nederdelarna och gradvis slipade fram kopparen i skaften fick jag min belöning. Färgkombinationen blev just så vacker som jag hade hoppats!

Vi tillverkar skedarna för att de ska  användas av en restaurang under sopptiden i höst. Jag återkommer senare om var och när. Tänk vilken upplevelse att få välja sin egen handgjorda sked när man ska äta lunch!

Det har varit mycket föreläsningar  för mig den senaste tiden, på Konsthall Märsta, på Kulturhuset och för IOGT-NTOs syskonkrets. 

Det jag pratar om är silverföremål, och andra handgjorda metallföremål, Hur det känns att använda, varför det mår dåligt av att bli liggande i skåpet. Och om varför det är så viktigt för mig att mina föremål skall brukas. När jag pratar och beskriver blir det klarare även för mig. Det handlar om att förflytta människor känslor, att ge dem möjlighet att vara närvarande i den fysiska vekligheten. Det handlar om att motverka stress, att gå ner i varv.

Så se till att prova att äta med dina silver skedar, eller, varför inte, gå på restaurang och ät med mina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.