Förlovningsring med turkosa och bruna diamanter

posted in: Nyheter | 2
Förlovningsringar av vitguld med diamanter i ovanliga färger.
Förlovningsringar av vitguld med diamanter i ovanliga färger.

Färg!

Som guldsmed arbetar man inte så ofta med färg, metallen är olika toner av grått, guld och rosa, och många kunder väljer vita eller bruna diamanter. Desto roligare med en sådan här beställning!

När du beställer en vigselring hos mig kan du anpassa den till den du är, hur du ser ut och vad du vill utstråla. Denna gång bodde kunderna i Stockholm, och vi kunde träffas och prata flera gånger om hur de vill att ringarna skulle se ut. Dessa kunder valde var sin favoritfärg på diamanter, turkosa färgade och etiska naturligt bruna konjaks färgade. En otroligt fin kombination med vitguldet!

Formen på ringarna utgår från mina asymmetriska skivringar, men med tillagda fasetter både på in och utsidan vilket gör hela ringen till en liten, ganska komplicerad, fasetterad skulptur. Det är en konst att skala dessa ringar upp och ner i storlek och ibland bredd så att herr och damningen får samma form och ger samma intryck.

Vitguld är varmt, lite rosa tonat grått. Det är ganska hårt och fungerar fint ihop med kantiga former, som i de här ringarna. Om man inte belägger det med rodium, då får det en kall, ljus färg. Jag låter helst guldet vara som det är, som jag gjort i de här ringarna, eftersom rodiumytan som alla ytbeläggningar slits bort med tiden. Dessutom är legeringen så vacker i sig!

Diamanterna är satta av vår fattare Lisa på nyöppnade GemArt. De är satta med faden fattning med extra körn i kanterna av fasetten. När man sätter stenar i faden fattning börjar man med att borra och fräsa ett hål där stenen passar perfekt. Sedan skär fattaren spånor ur materialet runt omkring stenen med ett verktyg som ser ut som ett litet stämjärn, och trycker fast dem som små kulor, som kallas för körn, över stenen.

Förlovningsringar av vitguld med diamanter i ovanliga färger.
Förlovningsringar av vitguld med diamanter i ovanliga färger.

2 Responses

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.