Ett nytt näckroshalsband!

posted in: Nyheter | 0
Ett nytt näckroshalsband!  Silver smycke med collier av ogenomskinliga akvamariner och en bronsfärgad kvarts.
Ett näckros smycke av silver med akvamariner och en bronsfärgad rökkvarts i mitten.

Det är inte varje dag jag har kunder som Inger Wästberg. Hon är en av Sveriges allra mest välkända smyckessamlare. Jag ingår sedan tidigare i hennes samling men att få en förfrågan om att tillverka något åt henne eller sälja till henne är alltid en ära.

Den här gången ville hon ha en av mina näckrosor i silver som halssmycke. Hon hade själv hittat en collier av ogenomskinliga akvamariner som hon ville använda. Blomman skulle vara både lås och smycke så att helheten inte gick förlorad och vi kunde behålla alla de underbara sten pärlorna. I det läget brukar jag göra ett lås med två ringar som jag fäster under blommans kant. Ringarna har glipor eller hack som man kan sätta i hop och skilja åt på samma sätt som när en trollkarl sätter ihop och separerar ringar under en föreställning. De är inte helt lätta att lära sig öppna och stänga, men det går om man övar lite.

Vi valde en bruntonad, nästan bronsfärgad, kvarts till mitten på blomman. En blå sten skulle varit det självklara valet medan de visade sig slå ihjäl de milda färgerna i stencolliern. Det är stenarna som är färgen i min smycken, sådär är det är roligt att få använda något annorlunda.

De stenar jag har tillgång till kommer från många olika tillverkare, både sådana som har sin bas här i Stockholm och sådana som kommer resande till oss på LOD. Helst använder jag etiska stenar från Andrea Antonuggis firma AA Ädelstenar, men det utbudet är fortfarande mycken begränsat och framförallt stenar till collier måste jag hitta på andra ställen som hos Glen Fri, eller Gems Copenhagen. Det är rätt fantastisk att få besök av sten handlare som lägger upp sina stenar på disken på LOD. Även här försöker jag så gott det går att göra bra val även utifrån ett hållbarhetsperspektiv både för människor och jord.

Ett nytt näckroshalsband!  Silver smycke med collier av ogenomskinliga akvamariner och en bronsfärgad kvarts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.