Etiska pärlor i minimalistiska hängsmycken.

Etiska pärlor, odlade med omsorg, har blivit minimalistiska hängsmycken med en stor personlighet. Här ovan i 18k guld och oxiderat silver.
Etiska pärlor, odlade med omsorg, har blivit minimalistiska hängsmycken med en stor personlighet. Här ovan i 18k guld och oxiderat silver.

Det vackra och det goda.


De här pärlorna är odlade i salt vatten, och man har tagit hänsyn till miljön och till de människor som arbetar med att ta fram dem. Dessutom är det helt obehandlade, medan alla sötavattenspärlor genomgår glansbehandling med kemikalierför att försöka komma i kapp saltvattenpärlornas lyster. Och de gör de ju ändå inte! Jag valde att gör enkla hängen av utvalda pärlor med en stor portion personlighet. Som små frukter dinglar de nu i sina sirliga kedjor. Vi med guld, vit med oxiderat silver, eller de lite större naturligt mörka pärlorna i sina vita silver kedjor. Ett exempel på när det som är det bästa för människor och miljö också ger det vackraste resultatet!

Så här, ungefär, skriver Marc Harit, om sina pärlor;
”Idag finns det ömsesidigt beroende mellan människor, pärlor och natur, och odling av hållbara pärlor innebär en vinst både socialt och miljömässigt. CSR (Corporate Social Responsibility) är en rörelse med syftet att skapa bättre förutsättningar både för en hälsosam miljö och en inkomstkälla för de som arbetar inom pärlindustrin. Pärlbönder som producerar hållbara pärlor måste därför uppfylla många bestämmelser som gör det möjligt för dem att använda varumärkena hållbara pärlor”

och det trevligaste av alltihop är att Kira Kampmann, som jag köpte pärlorna av, själv reser till pärlfarmarna och ser hur deras arbete går till. Det gör att jag kan känna mig säker på vad det är jag säljer!

Naturligt mörka pärlor blev till hängsmycken tillsammans med vitt silver.
Naturligt mörka pärlor blev till hängsmycken tillsammans med vitt silver.

4 Responses

 1. Mari Odenbjörk

  Hejsan jag är intresserad av en pärlberlock till mitt bismarksarmband… Vad skulle det kosta?

  • admin

   Olika beroende på pärlan! De här pärlorna utan kedja men med fattning går på ca 2000kr.

 2. Sara

  Hej Petronella!

  Dessa var fantastiskt charmiga. Har du något liknande just nu? Letar efter ett personligt varje-dag-hänge. Gärna guld och pärla eller diamant (etisk och/ eller syntetisk?). Är förtjust i växtinspirerade former.

  • admin

   Förlåt ett sent svar! Ja! Det har jag.och har pärlor så jag kan också bygga på beställning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.