Etisk safir, i vigselringarnas tid.

Vigselringar i vitguld med etiska diamanter och en grön safir.
Vigselringar i vitguld med etiska diamanter och en grön safir.

Jag är så glad att jag kan få tag i etiska stenar till mina vigselringar!

För några år sedan började jag köpa min stenar genom AA Ädelstenar, ett lite företag ägt och drivet av Andrea Antonuggi. Jag hade länge känt ett obehag över att behöva vara osäker på var och hur de stenar jag använde bröts och slipades. Visserligen har jag alltid köpt stenar som hålligt sig till det så kallade Kimberil Avtalet,men det kontrollerar bara att stenarna inte är konfliktstenar, inte hur det utvinns eller slipas. Så här skriver Andrea om sina stenar på sin hemsida;

Vi erbjuder smyckesbranschen ädelstenar av högsta kvalitet och utmärkt slipning. Ädelstenarna har tagits fram under skonsamma förhållanden där både människa och miljö respekteras. Handelskejdans olika stadier kan dokumenteras då vi vet var ädelstenarna har brutits och slipats.

Vill du veta mer så titta på hennes hemsida HÄR! 

För en gång skull är vitguldet i ringen blankt. När det gäller mina kantiga , geometriska ringar fördrar jag matta ytor som tydligt visar var en yta börjar och slutar. Men i de här mjuka flödande ringarna fungerar blanka ytor alldeles utmärkt!

 

Blanka ytor fungerar fint på vigselringar med mjuka flödande former.
Blanka ytor fungerar fint på vigselringar med mjuka flödande former.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.