“En sällsam jul” på Galleri LOD.

“En sällsam jul” på Galleri LOD. Mina ljuslyktor i vitkoppar och värmepatinerad brons sålde slut nästan innan utställningen öppnade! Jag lovat att göra fler till nästa år! Motivet är svampar, närmare bastämt kandelaber svamp och en liten hätta. För svampar är sällsamma varelser.
Mina ljuslyktor i vitkoppar och värmepatinerad brons sålde slut nästan innan utställningen öppnade! Jag lovatratt göra fler till nästa år! Motivet är svampar, närmare bestämt kandelaber svamp och en liten hätta. För svampar är sällsamma varelser.

Snart är det ju jul!

Jag måste be om ursäkt för att det är så länge sedan jag uppdaterade hemsidan! Utställningen “En sällsam jul” pågår redan för fullt på Galleri LOD, och ni är mycket välkomna dit!

Däremot har jag tillverkat mycket nya smycken och föremål! Bland annat jag jag äntligen kommit mig för med att tillverka en adventsljusstake som många av mina följare på Fejsbook och instagram blev otroligt förtjusta i. Och jag med! Minns att jag en gång för några år sedan pratade om ”Transparanta silver korpus” i en ansöka till Konstnärsnämden. Det känns som om jag börjar närma mig nu! Och den fungerar dessutom att se från alla håll.. en ljusstake att ställa mitt på Bordet! Ljusstaken är tillverkad av långa remsor av silverplåt valsad mellan papper för att ge ytan struktur. De olika formerna stöttar varandra och set till att jag kan lyfta ljusen från underlaget utan att det blir ostadigt.

Ljusstaken är tillverkad av långa remsor av silverplåt valsad mellan papper för att ge ytan struktur. De olika formerna stöttar varandra och set till att jag kan lyfta ljusen från underlaget utan att det blir ostadigt.

Sagobåtar och familje skepp

Något av det roligaste inför utställningen var annars att tillverka den lilla armadan av nötskals båtar med silversegel som flyter runt på dammen i LODs lilla fönster. När jag började kunde jag inte hitta nötter med skal i butikerna så hasselnötterna är samlade i bryggar täppan, och de Japanska och Manchuriska valnötterna kommer från min svärmors trädgård!

Det senaste tillskottet är familje båtar där varje blad symboliserar en familjemedlem. Här ett skepp med oxel, björk och hagtornssegel. de mindre bladen går att lyfta ur båten och bära som halsband.. kanske med en grvyr på bak eller framsidan?? Tänker att det vore roligt att få beställningar på det här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.