En rosenslipad sten i förlovningsringen!

En rosenslipad sten i förlovningsringen! Gröngrå diamant tillsammans med svenskt 18k rödguld.

På senare tid har jag ofta valt att köpa rosenslipade stenar när jag fått den möjligheten. Många av dem har jag sedan fått äran att tillverka förlovnings eller vigselringar av. Hur kommer det sig att både jag och mina kunder faller så för de här stenarna? De ligger en bit ifrån den vanliga idén om hur en sten i en förlovnings eller vigselring ska se ut, inte lika mycket glitter, men mycket mer personlighet. De har en alldeles egen skönhet.

När det gäller rosenslipade diamanter slipas de ofta av mindre perfekt klara eller till och med grumliga stenar. Se bara på den fantastiska grågröna skönheten ovan! Det ger ett liv i dem som mer talar om att de är en bit berg än ger ett intryck av något perfekt och sprakande. För mig kommer de att se samtidigt mer verkliga och mer magiska ut.

Glittret i stenen sitter i ytan, för till skillnad från de flesta andra slipningar så har den inte en underkropp som kastar tillbaka det ljus som kommer in i stenen. Baksidan är plan eller lite kupad, och om den är transparent kan man se rakt igenom den. Detta gör att rosenslipade stenar kan vara stora utan att sticka ut så mycket Fattningarna kan vara låga och ringarna blir därmed väldigt bekväma att bära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.