En lätt, organisk vigselring i rött guld.

Ett grässtrå av guld som binder dig i kärleken.

En rolig beställning nu igen! I bland är det så lätt att ta alla beslut, jag kan se vad som passar och kunden känner tillit till det jag gör. Då kan slumpen vara med i arbetet och jag kan ta beslut under gång. Det blir både vackrare och roligare på det sättet!

Den här kvinnan hade rödbrunt hår och en orange kappa när vi sågs första gången. Hela hon utstrålade att hon inte ville se vanlig ut, och det fanns något väldigt romantiskt i de val hon gjort tidigare. Hennes man nynnade tonrent på en slinga av en melodi. Slinga, slingrar, mjuk varm färg, svenskt rödguld. Det här är mitt intryck av dem, en lätt, elegant och romantisk vigselring. Skön att bära också tror jag, trots att den ovala tråden står på högkant blir det inte så mycket material mellan fingrarna.

Det är skönt att jobba så här direkt i materialet, inte gjuta, inte beställa något svarvat ämne. Bara dra en oval tråd, böja och forma. Guld och silver vill inte bli ovalt, så att dra en oval tråd är lite knepigare än att dra en rund, men det är det värt, en oval linje är så mycket mer levande. Det svåra här, som med alla ringar som inte är plana och runda, är att få till storleken. Vi fick träffas några gånger, och när storleken skulle slutpassas fick hon vänta medan jag gjorde ändringar, en lite bit i taget.

Men det brukar bli trevliga stunder, med barn som rotar bland plastdjuren i lådan som vi har, eller leker med ringmåttet, alla bebisars fröjd!

Ser fram emot ett nytt år och nya människor i min verkstad!

4 Responses

 1. Inger Frändås

  Jag tycker så mycket om när du berättar vad du gör och vad som är svårt eller inte. Saker man som okunnig inte tänker på. Jag får lära mig något och ser alltså mer.

 2. Petronella

  Å va bra! Det är svårt att veta vad som blir intressant för nån annan!

  • Petronella

   Hej! Jag gör alla mina ringar individuellt till den som ska bära dem, det betyder att alla går att ändra. Bredd, höjd storlek och material. Och det i sin tur gör att jag måste räkna på varje jobb för sig.. Maila mig så kommer vi fram till vad jag ska räkna på åt dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.