En kanna för sake eller glögg. För skogen. För livet.

En sakekanna i silver som är en liten variant av min kannan "Fairytales and Firesides".
En sake kanna i silver, en liten variant av kannan jag kallar ”Fairytales and Firesides”.

 

När jag säljer ett silverföremål betyder det plats. Plats i galleriet, plats i själen. För att gör något nytt. Ibland för att det känns lite tomt, något har gått vidare till någon annan, en del av det som är jag saknas, går inte att visa längre. I år har jag haft den stora lyckan att sälja fyra stycken silverkannor. Så när lusten att tillverka en liten sake kanna dök upp fanns det ingen orsak att lägga band på den. Egentligen är den en hybrid mellan kannan jag kallar ”Fairytales and Firesides” och den jag kallar ”Kaffe över öppen eld”. Båda handlar om skogen.

Mina korpus, mina silverföremål, har med närvaro att göra. De är konst i vardande, i väntan på att användas och fullbordas. Och för mig finns närvaron i skogen, i tystnaden, i leken, i det levande och vardagliga.

Kannan rymmer 3,6dl. Två serveringsportioner sake. Och de små silverkopparna som hör till är formade likt traditionella sake koppar.. men med andra koppar skulle jag lika gärna kunna tänka mig någon servera glögg eller varm äppelmust ur den. Vi får se när jag hinner göra fler varianter av koppar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.