“Bubblor” julutställning på Galleri LOD!

“Bubblor” julutställning på Galleri LOD! Rosenformade tvålkoppar som håller tvålen torr i silver eller tombak. Med eller utan stengotsfat av Nilla Hellzén.
Rosenformade tvålkoppar som håller tvålen torr i silver eller tombak. Med eller utan stengodsfat av Nilla Hellzén.

Rosenformade tvålkoppar

Jag tror att det är mitt fel att Lods julutställning heter ”Bubblor”. Eller kanske är det Cecilias fel? Hon frågade varför man aldrig såg tvålkoppar av metall. Och sedan kunde jag inte släppa tanken. De visade sig att det fanns en del skäl. Mässing och koppar oxiderar nästa ögonblickligen när man lägger en tvål på dem och det gör egentligen också tombak, som är en mässingslegering med mer koppar och mindre zink. Men silver fungerar bra! Och när tombaken redan har en oxiderad och mönstervalsad yta åldras den vackert ihop med tvålen. Så mina tvålkoppar finns nu i silver och tombak på LODs julutställning som fick heta ”Bubblor”!

Att hitta de vackraste faten

Cecilia ville ha tvålkoppar som släppte igenom vattnet och höll tvålen torr och fast, Men som också samlade upp tvålvattnet under sig. Så nästa uppgift var att hitta fat som gifte sig med mina rosor. Och tänk vilken tur! Alldeles i närheten av där jag bor ligger Galleri/keramikverkstaden Manos där Nilla Hellzén håller till. Nu finns hennes utsökta stengodsfat att köpa tillsammans med mina tvålkoppar – för den som vill!

“Bubblor” julutställning på Galleri LOD!

Några bilder från utställningen på LOD. Först mina örhängen ”Bubblor” i silver och oxiderat silver som jag tillverkat tillsammans med min lärling Emelie Holm. Sedan juldekorationer ”Bubblor” tillverkade i mässing, brons, nysilver, koppar, tombak och hårdplast av Petronella Eriksson, Erik Tidäng, Anna Nordström och Pernilla Sylwan. Sist mina juldekorationer i tombak och koppar som jag tillverkat tillsammans med min lärling Viktoria Tjärnberg.

Utställningen pågår till den 23/12 2021.

VIDA Museum & Konsthall  liksom Sigtuna Museum & Art visar också föremål från mig i sina butikers julutställningar. Titta in om det är i era krokar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.