Bokrelease för den första boken om LOD!

posted in: Nyheter, utställningar | 0
Bokrelease för den första boken om LOD! Boken om LOD, mitt Galleri och min arbetsplats sedan 20 år.
Boken om LOD, mitt Galleri och min arbetsplats sedan 20 år.

2019 firade LOD 20 år och i och med detta påbörjades arbetet med att skriva en bok om LODs historia. Boken är ett kollage av olika röster som berättar sina historier om galleriet och dess betydelse för svensk metallformgivning. Kollegor, kuratorer, samlare, forskare och gallerister ger tillsammans med nya och gamla LOD medlemmar en rik och varierad bild av den konstnärliga verksamheten.

Mellan 11-16 den 8:e maj är det bokrelease utanför Galleri LOD!

För att alla som vill komma till bokreleasen ska känna sig trygga, sätter vi upp ett bokbord på gatan utanför LOD. Där kommer boken och specialtillverkade bokmärken att vara till försäljning. I galleriet visar vi nytillverkade vaser och en del föremål ur boken.
Under releasedagen har vi special priser på boken och de tillhörande bokmärkena! Bok 150kr Bokmärke 100kr Bok + Bokmärke 200kr

Fortsättningsvis kostar boken 180kr, bokmärke 150kr och bok + bokmärke 250kr

Dessa är några av de 25 röster du kan ta del av i boken om LOD

”(…) smedens arbete med de ädla metallerna, berättar om hur människan i alla tider önskat dekorera sin värld – klä sig själv och sin omgivning i skönhet, och njuta av magisk lyster. Det är detta som definierar konsthantverk – att lägga en konstnärlig dimension till hantverket.”

– Dan Gordan

”Att tänja på gränsen för det möjliga, att driva materialen och teknikerna framåt, att experimentera med tingens uttryck, att inte slå sig till ro utan hålla oron vid liv.”

– Kerstin Wickman, professor emerita i design- och konsthantverkshistoria. 

Det är en gemenskap som kommer ur en lust till görandet och önskan att föra en avancerad dialog med materialet metall. De delar erfarenheten i materialet, i en görandeexpertis som i former och uttryck skiljer sig åt mellan medlemmarna. Eller som en av medlemmarna formulerade det ”Lod är ett gäng nördar i hantverk”.

– Christina Zetterlund, hantverks- och designhistoriker

Boken har blivit möjlig genom ett kollektivt arbete och med stöd av Estrid Ericsons stiftelse, Kungliga Patriotiska sällskapet och Längmanska kulturfonden. Ett extra stort tack till Dan Gordan, journalist med inriktning på design och konsthantverk, och till fotografen och grafiska designern Christian Habetzeder  som hjälp oss igenom den här processen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.