Stockholm Craft Week på Galleri LOD

Stockholm Craft Week på Galleri LOD Vas in Tomback, formen bygger på skisser av växt släktet bromeliase. slingrande kurvor al tunna plåtar i mörk oxiderad metall bildar ett kärl.
Vas in Tomback, formen bygger på skisser av växt släktet Bromelia.

We craft in metal” på Galleri LOD

Den 30 september 15.00-18.00 är det vernissage  för utställningen ”We craft in metal” som är en del av Stockholm Craft Week. Alla LODs medlemmar visar ett eller flera nya verk där vi har utforskandet av metallen som gemensam nämnare. Utställningen kommer att finns kvar ett par veckor efter vernissagen.

Bromelia, vas av tombak.

Plana ytor som blir tredimensionella linjer. Jag har tittat på linjerna i växtsläktet Bromelia ett tag nu, i mitt huvud blir de kärl av metall. Som vanligt med en ny form närmar jag mig den långsamt. Börjar i liten skala och låter föremålen växa när jag känner att jag behöver nya utmaningar. HÄR har jag tillverkat örhängen, och HÄR en vas och ett par ljusstakar i silver.

Den här gången har jag bytt material också. Hittat en ny legering att älska. Tombak är en mässings legering, en blandning av koppar och zink, med hög halt av koppar. Men den beter sig inte som varken mässing eller koppar. Den är spänstig och följsam som silver och mycket lättare att löda i en någon av dem. Det går att göra saker exakta och genomarbetade på samma sätt som när jag jobbar i silver. Och så är det färgen och oxiderna som den bildar. Så vackert!

Vas in Tomback, formen bygger på skisser av växt släktet bromeliase. slingrande kurvor al tunna plåtar i mörk oxiderad metall bildar ett kärl.
Uppifrån bilder linjerna ett tecken mot underlaget.

Om Stockholm Craft Week på Galleri LOD

Medverkande / Artists • Klara Eriksson • Petronella Eriksson • Anna Nordström • Maki Okamoto • Pernilla Sylwan • Erik Tidäng

We craft in metal” En del av Stockholm Craft Week på galleri LOD.
Vernissage / Opening  • 30 september 15.00-18.00
30 september 11.00-18.00
1 oktober 11.00-18.00
2 oktober 11.00-15.00

Medlemmarna i LOD utforskar materialet metall, de testar gränser, leker med proportioner, funktioner och ytor. Materialet låter sig formas, användas och återanvändas. Det kan vara plastiskt som lera men också hårt och motståndskraftigt. På LOD står inga föremål bakom glas – här kan du komma nära och möta metallen!

Galleri LOD är en sammanslutning av sex konsthantverkare med stor kärlek till hantverket som förhåller sig till materialet metall på olika sätt. I lokalen på Norra Agnegatan 40 i Stockholm ryms både galleri, butik och verkstad – här tillverkas så väl smycken, funktionellt silverkorpus och skulpturala föremål som avancerade experiment med metall i fokus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.