Det är många val när man gör sin egen vigsel eller förlovningsring!

I grunden är jag utbildad guldsmed vilket ger mig ett tekniskt kunnande, men ovanpå det har jag vad många guldsmeder saknar; en form och designutbildning. Det ger mig en utmärkt grund för att guida er genom alla beslut. Tillsammans tar vi fram ringar gjorda åt just er!

Maila mig på petronella.eriksson@lod.nu så startar vi processen!

Själva processen med att göra vigsel eller förlovningsringar brukar jag tycka man kan dela upp i fyra steg.

Form. Vi kommer först att prata om vilken form era ringar ska ha. Mina vigselringar varierar från det klassiska till det organiska och asymmetriska, några av dem ser ni nedan. Vill ni se fler exempel för att ha något att utgå i från kan ni följa DEN HÄR länken!

Material. Olika material har både olika färg och olika egenskaper. Vissa modeller fungerar därför bäst med vissa material. Titan är lätt och starkt,18k guld är tungt och motståndskraftigt. Guld finns i många toner, från extrarött, över svenskt rödguld och europeiskt gulguld till champagnefärgat och ljusgrått vitguld. Silver har en helt egen färg, gräddigt och vitt, men är för mjukt till vissa modeller. Läs mer om material HÄR.

Stenar. Det finns mycket annat än vita diamanter som är tillräckligt hårt för att klara dagligt slitage. Hos mig kan du se exempel på både naturligt bruna diamanter och industriellt färgade diamanter. Dessutom kan jag erbjuda i fina safirer i alla regnbågens färger! Förutom vilken sten du väljer tittar vi även på hur stenen sätts fast, fattas, i din ring. Mer om det kan du läsa i min blogg om du följer de här länkarna; RIVEN KANT , FADEN och ATT FATTA EN STEN. Jag kan även erbjuda etiska stenar från AA ädelstenar. Du kan läsa mer om dem HÄR!

Yta. Är egentligen de minsta valet i processen. Ytan på en ring kommer vad du än väljer (om det inte är en väldigt grov yta!) att förändra med tiden. Vilket ju inte utesluter att rätt yta på nya ringar ger dem rätt uttryck från början!

Och sedan. Räknar jag ut priset för era unika ringar och skickar er en offert, som ni kan svara ja eller nej på!

Jag har lagt några bilder på olika ringar jag gjort nedan, men om du följer DEN HÄR LÄNKEN hittar du många fler.