Lod 15 år, ett projeckt om silver, mat och vardag. Lod 15, a Projeckt about silver, food, and everyday life.

Hur använder vi silver? How do we use silver?
Min högst användbara silverskål, och Klaras skedar utan skaft! Useful silver bowl and spoons!
Hur känns det att äta med en silver sked? What’s it like to eat with a silver spoon?
Är det roligare att diska en silver skål? Is it fun to wash a silver bowl?

I år fyller LOD 15
år.

Inför vårt jubileum arbetar vi med mat
och måltiden som tema. Vi diskuterar allt från tillagning till disk och skapar konstnärliga
föremål tänkta att användas.

Hur använder vi silverföremål idag?
Vilka av måltidens föremål är vi bekväma med att använda? Hur kan föremål förhöja vår upplevelse?
Vad kan svaret på dessa frågor tillföra vårt arbete som konstnärligt arbetande
silversmeder?

Tillsammans med Herman Rasmuson, kock
och matinovatör (Rasmuson Matbyrå), undersöker vi mötet mellan föremålen och
maten. Våra föremål testas genom mötet med hans smaker och konsistenser. Vi
bjuder in människor till middagar och utställningar där de får uppleva mötet
mellan Hermans mat och våra föremål.

Leave a Reply